language

Akták:

Bolyai-kampusz eladás highlight_off

Bolyai-kampusz eladás

A volt Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola üllői úti épületét 2008-ban a Honvédelmi Minisztérium eladta a Ferencvárosi Önkormányzatnak. Hende Csaba honvédelmi miniszter 2011 júniusában feljelentést tett a Budapesti Katonai Ügyészségen, a gyanú szerint ugyanis a HM az ingatlan valódi értékénél egymilliárd forinttal kevesebbért adott túl a komplexumon. A HM által felkért értékbecslő ajánlatát a minisztérium két hivatalnoka is ellenőrizte, mielőtt a Ferencvárosi Önkormányzat - versenyeztetés nélkül - megvásárolta az ingatlant. Az ügy a Központi Nyomozó Főügyészséghez került, amely 2014 júliusában különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt emelt vádat az értékbecslő, illetve a HM két érintett hivatalnoka ellen.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Vádat emelnek a Bolyai főiskola épületének eladása miatt

Még 2008-ban adta el a Honvédelmi Minisztérium a nemzetvédelmi egyetem Bolyai karához tartozó Üllői úti épületeket a szocialista vezetésű Ferencvárosi Önkormányzatnak. A Központi Nyomozó Ügyészség most azt mondja, több mint egymilliárd forinttal kevesebbet kapott a HM, mint a piaci ár.

Hűtlen kezelés miatt vádat emeltek a Bolyai katonai főiskola ingatlanügyében

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt három ember ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kara két ingatlanának eladása miatt - közölte Nagy Andrea, az ügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.
Találatok: [4]  Oldalak:   1