language

Helyek:

Bp. V. kerület highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [388]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Szentgyörgyvölgyik árasztották el a Belváros–Lipótváros legendás független lapját

A Mai Belvárost, az V. kerület ingyenes lapját átlapozva elsőre úgy tűnik, hogy szinte minden oldalról Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester néz ránk. Van, hogy egy oldalon többször is. Akkor fogunk gyanút, amikor egy ünnepségen Szentgyörgyvölgyi Pétertől két emberre is Szentgyörgyvölgyi Péter áll.

Így került az önkormányzattól Rogán köréhez, majd Száraz Istvánhoz a legendás Vörösmarty téri luxuslakás

A Kasselik-ház, az egykori Luxus Áruház irodaszintje végül a jegybank ingatlanportfóliójában kötött ki.

Rogán bizalmasának fiai épp most szereztek egy gyanúsan hizlalt, 1,5 milliárd forintos céget

Egy, a letelepedési biznisz nyertesei közé tartozó kínai férfi vezette offshore cég beletett 1,6 milliárd forintot egy magyar zrt.-be, aztán lelépett. A zrt. előbb egy svájci cég tulajdonába került, ám idén év eleje óta a Rogán Antalhoz közel álló Kertész családhoz köthető vagyonkezelő a tulajdonosa.

A CEU volt épületébe fektetett be a neves pesti vendéglátós Lefkovics família

Lefkovics György, aki évtizedek óta üzemeltet éttermeket a Belvárosban, az V. kerületi önkormányzat pályázatán szerezte meg az ingatlan több szintjét.

Bár egy hónapja bejelentették, hogy másfélszer többet kap Somlai Bálint az MNB felújítására

„A társaságunk és a fővállalkozó között létrejött vállalkozási szerződést a felek mindeddig nem módosították, sem a vállalkozói díj összege, sem a beruházás tervezett ütemezése, sem pedig a szerződés szerint várható befejezés tekintetében” – ezt válaszolta az MNB Ingatlan Kft. arra az idén január eleji levelünkre, amellyel közérdekű adatkérést nyújtottunk be a jegybank tulajdonában álló társaságához.

Matolcsy György jegybankja újabb tízmilliárdokkal dobja meg Matolcsy fiának barátját, Somlai Bálintot

Hétfőn úgy értesültünk, hogy a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri műemléki épületének felújítása a másfélszeresére drágult. A munkálatokra eredetileg Matolcsy Ádám barátjának, Somlai Bálintnak a cége kapott generálkivitelezői megbízást, a 2021-es bejelentés szerint 54 milliárd forintért, a 444-hez eljutott hírek szerint ez az összeg 80 milliárd forint fölé emelkedett. A forrásunk azt mondta, erről múlt héten készült el az akkor még elnöki döntésre váró előterjesztés az MNB-ben.

Félmilliárd forintért újabb hét ingatlant adna el becsült érték alatt a Belváros

Több mint félmilliárd forint értékben újabb hét ingatlant adna el az V. kerületi önkormányzat az értékbecslés szerinti ár alatt. Az erről szóló előterjesztést a csütörtök délelőtt az önkormányzat képviselő-testülete a kormánypárti képviselők szavazataival elfogadta.

Tavaly 90, idén 80 százalékos kedvezményt kap Rogán barátjának cége a Belvárosban

Idén is jelentős kedvezménnyel rendezheti meg az V. kerületi fideszes polgármester döntése alapján a Fideszhez köthető AVB Kft. a két belvárosi karácsonyi vásárt. A kedvezmény mértéke különösen szembetűnő, ha összehasonlítjuk, mennyit kér a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egy sokkal kisebb léptékű, hasonló rendezvényért. Cikkünk frissült az önkormányzat közleményével.

Kiderült, ki veheti meg a CEU volt épületét Budapest egyik legértékesebb részén

Több mint 2,1 milliárd forint értékű ingatlaneladásról döntött a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat – tudta meg az rtl.hu. Az értékesítésre szánt vagyonelemek között szerepel a CEU által korábban használt épület, a Dorottya utcai bezárt posta, valamint egy Papnövelde utcai pince is. A CEU Zrínyi utcai volt ingatlana a meghirdetett összeggel azonos áron, 1,8 milliárd forintért kelhet el, a vevő pedig egyedüli indulóként az a ZO Invest Zrt. lehet, amelynek ügyvezetője a több belvárosi vendéglátóhelyet üzemeltető Lefkovics György lánya. Az ellenzék azt javasolta, hogy fordítsák az értékesítésekből befolyt összeget a kerületi társasházak felújítására, de ezt az ötletet végül leszavazták a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. A helyi vezetés azt közölte, hogy más célokra is költenek a pénzből, azt ígérték, iskolákra és a helyi egészségügyre is fordítják a bevételt.

Karácsonyéknak adott igazat a bíróság első fokon: alkotmánysértő volt a fővárosi terek államosítása

Beigazolódott, amit a kormányzat maga is sejtett előre. Egy friss bírósági ítélet szerint alkotmánysértő, hogy tavaly több fővárosi tulajdonú közterületet – például a Vörösmarty teret – ellentételezés nélkül állami tulajdonba vontak, majd odaadták az V. kerületnek.
Találatok: [388]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>