language

Helyek:

Bp. VII. kerület highlight_off

Lapok:

Inforádió highlight_off

Inforádió

Az InfoRádió Magyarország első hírrádiója, amely a hét minden napján 15 percenként jelentkezik friss budapesti, országos és nemzetközi hírekkel. Sugárzása 2000 októberében indult Budapesten. A 61 millió forintos alaptőkéből Mészáros László 70 százalékkal, Heltai Péter 10 százalékkel, a Mészáros érdekeltségébe tartozó Budapesti Kommunikációs Rt. (a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát működtető cég) pedig 20 százalékkal részesedett. 2002-ben a Willow 5 Vagyonkezelő Rt. (amely a könyvvizsgáló Mundweilné Csőke Éva tulajdona) 26,47 százalékos tulajdonrészesedésével a többiek részesedése csökkent. 2005-ben Mészáros kivásárolta Heltai Pétert és saját üzletrészét is az általa képviselt londoni székhelyű Achilles Trading Ltb.-be vitte át. 2006-ban a rádió elindította internetes hírportálját. 2008. március 12-én került a Nobilis Kristóf érdekeltségi körbe tartozó Central European Media & Publishing Zrt. (CEMP) 100%-os tulajdonába, a CEMP később Spéder Zoltán érdekelrségébe került. 2012-ben új, közösségi frekvenciára került a rádió mert az addigi frekvencia sugárzási díját nem tudta fizetni. Miután Spéder eladta médiaérdekeltségeit, így a CEMP-X Online Zrt.-t és az  Inforádió Kft., az Inforádió tulajdonosa Módos Márton 881 Media Invest Kft.-je lett. Módos 2001 óta az InfoRádió Kft. ügyvezetője, egyben 2002 júniusa óta a hírrádió, 2006-os indulása óta pedig a hírportál főszerkesztője is.  Bár Módosnak máig is erősek a Fidesz-kapcsolatai, részben annak is köszönhetően, hogy egykoron maga is képviselőjelöltje volt a mai kormányzópártnak, illetve az  első Fidesz-kormány idején az állami ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója volt, de az InfoRádiót alapvetően BBC-szerű, pártsemleges működésre törekvő rádióként tartják számon.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Hunvald-ügy - Hűtlen kezelés miatt új eljárás lesz a volt polgármester ellen

A Kúria elkülönítette Gál György és társai büntetőperétől - az abban másodrendű vádlottként elítélt - Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester ellen hűtlen kezelés ügyében felhozott vádakat, és új eljárást rendelt el.

Hunvald György végtelenül örül

Hunvald György "végtelenül örül", hogy lezárult egy ötéves nehéz időszak, a volt szocialista országgyűlési képviselő, egykori VII. kerületi polgármester ezt újságíróknak mondta, miután a Kúria kedden ítéletet hozott az ő és társai ügyében.

A barátját alkalmazta - újabb gyanú Hunvald György ellen

A különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő büntetőügyben a főügyészség e héten Hunvald György VII. kerületi polgármesterrel szemben egy munkaszerződéssel összefüggésben újabb bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte.

Fidesz: börtönben ülő polgármesterek ne kapjanak fizetést!

Törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz annak érdekében, hogy börtönben ülő polgármesterek ne kaphassanak fizetést közpénzből - jelentette be Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője és Vattamány Zsolt, a párt VII. kerületi frakcióvezetője.

Továbbra is teljes értékű polgármester az előzetesben lévő Hunvald

Két és fél hónapja van előzetes letartóztatásban Hunvald György, Erzsébetváros szocialista polgármestere, ám a közgyűlés napirendi pontjainak hivatalosan ő az előterjesztője, és fizetését is felveszi, mivel továbbra is polgármester.

Hunvald nem tud arról, hogy a lemondását akarják?

Bár a fővárosi MSZP frakció többször is a nyilvánosság előtt szólította fel az előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármestert: mondjon le a mandátumáról, Hunvald György ezt egyelőre nem tette meg, pedig Budapest költségvetésének elfogadása miatt erre szükség lenne.

Rokonaiknak játszottak ki bérlakásokat Hunvaldék a gyanú szerint

Az eddigiek mellett hivatali visszaéléssel is meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros szocialista polgármesterét, illetve az SZDSZ-es Gál Györgyöt és Kardos Pétert.
Találatok: [9]  Oldalak:   1