language

Helyek:

Bp. XII. kerület highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [77]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>

Előtte-utána képeken, ahogy a NER letarolta a Svábhegyet Tiborcz István új elitklubja körül

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke osztott meg két képet Tiborcz István most megnyílt svábhegyi privát klubjának környékéről. A képpáron jól látszik, hogyan tarolták le a fákat pár év alatt a korábban erdős területen, hogy a helyükre 16 luxusingatlant húzzanak fel.

Megnyitott Tiborcz István cégének privát klubja, amit csak tagok látogathatnak

Az angolszász privát klubok hagyományait és a századforduló Magyarországának előkelő klubéletét szeretné megidézni Tiborcz István cégének új beruházása, a Botaniq Budai Klub. A BDPST Group épülete Svábhegyen, a korábbi Fonográf Klub helyén nyílt meg a napokban. „A svábhegyi környezet hangulatát tükröző, modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg” – idézi a cég közleményét a Turizmus.com.

A kormányhivatalhoz fordult egy civil szervezet a Normafánál tervezett lakópark miatt

Ne fogadja el a kormányhivatal a budai hegyekben, a Normafánál tervezett legújabb lakópark-beruházás környezeti hatástanulmányát – kérte beadványában a hatóságtól az Élhető Hegyvidékért Egyesület. A civil szervezet közölte: remélik, hogy meghallgatásra találnak, ha pedig mégsem, bírósághoz fordulnak.

Az önkormányzat nyilatkozott, hogy nem nyilatkozik – Újabb nagyberuházás ellen tiltakoznak a budai hegyekben

Budapest egyik legzöldebb részén, a XII. kerület Natura 2000 védettségű területén készül 78 lakásos lakóparkot építeni egy cég. A 155 autót befogadó mélygarázzsal tervezett épületegyüttes kapcsán a környezetvédelmi hatóságként eljáró kormányhivatal közmeghallgatást szervezett a beruházás környezeti hatástanulmányáról. Bár a rendezvényt munkaidőben, délelőtt tízkor tartották, a kerület lakosai közül sokan részt vettek rajta, és hosszasan sorolták az aggályaikat. Az egyeztetés végére úgy tűnt, a legtöbben a Pokorni Zoltán vezette önkormányzatot okolják a túl laza kerületi szabályok és a befektetői érdekek előtérbe helyezése miatt.

Így lesz lakópark az erdőből – nagyberuházás készül a város egyik legértékesebb telkén a Normafánál

Hetvennyolc lakást tartalmazó, három nagy tömbből álló lakóparkot építenének fel az egykori KISZ-óvoda telkére a Normafánál. A nemzeti parki terület a szomszédos csillebérci úttörőtáborhoz hasonló módon került ki a köztulajdonból a rendszerváltáskor, vélhetően jogtalanul – vette észre a Válasz Online. Visszaszerzéséről azonban az állam a 2000-es években megfeledkezett, és a kerület apró lépésekkel mindig úgy módosította az építési szabályokat, hogy a telek egyre közelebb kerüljön ahhoz, hogy lakópark épülhessen rajta. Tanulságos történet arról, hogyan fogy el a budai hegyek zöldje még a legértékesebb természeti területeken is.

Matolcsy Ádám lakott a svábhegyi villában, amit az MNB alapítványa kutatási központnak vett meg, majd eladott

Az MNB-elnök Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám lakik abban a már hét éve is 1,3 milliárd forintot érő svábhegyi ingatlanban, amit a nemzeti bank alapítványa vásárolt meg, hogy ott képzési és kutatási központot hozzanak létre – állította egy szerdán megjelent Facebook-posztjában Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő.

Matolcsy Ádám elismerte, hogy lakott az 1,3 milliárd forint közpénzből vásárolt budai villában

A jegybankelnök fia lakik abban a budai villában, amit korábban közpénzből vásárolt meg 1,3 milliárd forintért a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa – erről Hadházy Ákos írt csütörtökön a közösségi oldalán. Matolcsy Ádám az RTL Híradónak azt írta, hogy jelenleg nem tartózkodik az ingatlanban, de elismerte, hogy már lakott ott, és azt sem zárta ki, hogy még fog is. A villa most egy magántőkealapé, azaz nem lehet tudni, hogy ki a tulajdonosa, és az MNB alapítványa azt sem árulta el, mennyiért adták el.
Találatok: [77]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>