Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Bp. XXII. kerület highlight_off
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű jégcsarnok épül a XXII. kerületben

Több mint két év után végre rendeződni látszik két budafok-tétényi ingatlan sorsa: a jelek szerint az egyiken jégcsarnok, a másikon egy református gimnázium lesz. Bár utóbbi még nem biztos, mert a helyi egyházközség ugyan már tavaly megvette, de még mindig nem fizette ki az önkormányzatnak a Rákóczi utcai telket. A jégcsarnoképítést viszont már kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány.

Önkormányzati munkák: a verseny nélküli győztes

Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljáráson nyert összesen 312 millió forint értékű megrendelést több fővárosi önkormányzati cégtől az Ambíció Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. De a cég nemcsak a fővárosi vállalatok között közkedvelt, a kerületi önkormányzatok szerződő partnerei között is gyakorta felbukkan immáron több éve.

Városról városra terjeszkednek Simicska milliárdos reklámcégei

Miközben évente milliárdos nyereségre tesznek szert a kormányváltás óta, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetési cégek a kisebb bevételt biztosító lehetőségeket sem hagyják ki. A hvg.hu gyűjtése alapján ezek 19 településsel kötöttek reklámgazdai szerződést, ami esetenként arra is felhatalmazza őket, hogy piaci vetélytársaiktól díjat szedjenek azért, hogy kint lehessenek a plakátjaik. Volt olyan város, ahol a Simicska-cégek egymással versenyezve indultak a koncesszióért.

Alig fordítják jótékony célra a jutalmakat

Lehet, hiába várják civil szervezetek a polgármesterek, alpolgármesterek pénzét.

Nem kell megmagyarázni a "pofátlan" prémiumokat

Már magyarázkodniuk sem kell júliustól a polgármestereknek, ha mondvacsinált okokból jutalmazzák meg kádereiket – akár veszteséges cégeknél is.

Mennyiért hallgat el a Heti Válasz?

Birtokunkban van egy szerződés, amelyet a Heti Válasz és a második kerületi önkormányzat kötöttek, s ebben – nem túl nagy összegért – a hetilap vállalja, hogy nem ír semmi sértőt a kerületről.

100 milliónál is több közpénz a Heti Válasznak és a Demokratának

A Heti Válasz és a Demokrata az utóbbi évek folyamán összesen bő százmillió forintnyi bevételhez jutott a döntő többségükben fideszes budapesti önkormányzatoktól. Igaz, arra is akadt példa, hogy épp egy szocialista kerület áldozzon közpénzt a Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó orgánumra.

Telket szerzett a fideszes polgármester

Állítólag nem származott semmi előnye abból, hogy korábban kerületi önkormányzati képviselőként telket vásárolt a XXII. kerület fideszes első embere, majd polgármesterként később a területre vonatkozó szabályozási terv módosítását javasolta, melyet a képviselőtestület jóváhagyott.

Szocialista politikusokkal beszélt Deme

A gyilkosság napján segítséget kért Podolák György szocialista politikustól Deme Gábor, a csepeli MSZP volt elnökségi tagja, akit a hatóság a főváros XXI. kerületében történt kettős emberölés bűncselekményében bűnsegédlettel gyanúsít.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>