language

Intézmények:

Buda-Cash Brókerház Zrt. highlight_off

Kulcsszavak:

közigazgatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Közpénzek a Quaestornál: csúcsra jár a kormányzati ködgép

Hiába kerülnek nyilvánosságra naponta új információk a Quaestor-ügyben, a kérdések gyorsabban szaporodnak, mint a válaszok. Különösen messze vagyunk attól, hogy kiderüljön, hogy milyen konstrukcióban, ki és mennyi közpénzt rakott a bebukott cégcsoportba, illetve hogy a befektetésekről, majd azok kivonásáról szóló döntések meghozói mit tudtak a csoport működésének kockázatairól és pénzügyi helyzetéről. Az üggyel kapcsolatos adatigénylésekre érkezett válaszokból szemlézünk.

A Nyírfa-ügytől a Quaestor-botrányig

A Hetek által megkeresett rendőrségi és titkosszolgálati szakemberek szerint azért folyhattak a hatóságok orra előtt a brókerbotrányban megismertekhez hasonló bűncselekmények, mert az elmúlt 25 évben teljesen demoralizálódott az érdemi gazdaságvédelmi felderítés.

Orbán rosszul emlékezett, mikor mentette ki a milliárdokat!

Orbán azt állította, a Buda-Cash csődjét követően először polgármesterekkel tárgyalt, majd azt követően, a kormányülésen utasította a tárcákat, hogy vegyék ki pénzüket a brókercégekből. Ám kormányülés csak a Quaestor-csőd után volt, míg a külügy korábban kimentette a 3,8 milliárd forintot.

Tüntetést szervez az ellenzék a Quaestor-botrány miatt

A szocialisták által kezdeményezett egyeztetésen részt vett ellenzéki pártok szerint alkalmatlan posztjára Orbán Viktor miniszterelnök, erről nyilatkoztak a csütörtöki budapesti egyeztetés után az LMP, az MSZP, a Párbeszéd Magyarországért (PM), az Együtt és a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) vezető tisztségviselői újságíróknak. A Fidesz szerint a baloldal kicsinyes hatalmi harcokkal van elfoglalva.

Magyar: szervezett bűnözés állhat a brókerbotrány hátterében

A bennfentes kereskedelem tényállásának több eleme is megvalósulhatott a Quaestor-ügyben – állítja Magyar György, aki a Buda-Cash és a Quaestor botrányban is több sértettet képvisel. Az ügyvéd az ATV Startban elmondta, bennfentes információ előnyszerzés céljából történő átadása illetéktelen személynek például önmagában három éves szabadságvesztést vonhat maga után.

Tarsoly hibázott, visszaveszi a Quaestor vezetői tisztségeit

Tarsoly Csaba visszaveszi a Quaestor-csoportban vezetői tisztségeit. Az új vezérigazgató személyével nem volt tisztában.

Így magyarázzák a pénzkivételt Szijjártóék

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) és háttérintézményei a Quaestor pénzügyi helyzetével kapcsolatban semmilyen törvénytelen információval nem rendelkeztek - erősítette meg a tárca szerdán.

A brókerbotrány vizsgálatát egyelőre megkerülték a felügyelet vezetői

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának meghívására sem a Bajnai-, sem az Orbán-kormány idején kinevezett PSZÁF-elnök nem ment el. A pénzügyminiszterek közül is csak a szocialista Veres János vett részt a testület ülésén.

Burány: újabb front nyílt az Orbán-Simicska háborúban?

Egyre valószínűbb az a feltételezés, miszerint a Buda-Cash botránnyal egy újabb hadszíntér nyílt az Orbán-Simicska háborúban – véli az MSZP gazdaságpolitikusa. Burány Sándor az ATV Start-ban azt mondta, az Orbán és Simicska közötti konfliktusban az új és a régi gazdagok harcolnak egymással.

Buda-Cash: Az MNB szerint alaptalanok az ellenzék vádjai

A Magyar Nemzeti Bank szerint a közvélemény megtévesztésére alkalmasak egyes ellenzéki politikusok kijelentései, amelyek a Buda-Cash Brókerház Zrt. és a DRB bankcsoport tevékenységére, a jegybanki kártalanításra, illetve a felügyeleti ellenőrzésekre vonatkoznak.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>