Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Budapest Főváros II. kerület Önkormányzat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Láng Zsolt papíron akkor is dolgozott, amikor Lyonban nézte a magyar-portugál meccset

Meglepően nagyra sikerült a számla, amit a Fidesz korábbi II. kerületi polgármestere az őszi választási veresége után nyújtott be a ki nem vett szabadságaiért. Láng Zsolt nyilatkozata szerint hivatali ideje alatt 154 szabadnapot dolgozott le, ezért a 3 milliós végkielégítése mellé bruttó 7,3 millió forint kifizetését kérte szabadságmegváltás címén. Ezzel ő lett a távozó fővárosi polgármesterek között a rekorder. Az összeg nagysága miatt a jegyző is vizsgálta az ügyet, de a polgármesteri hivatal eleget tett a fizetési kötelezettségének.

Közpénzen mérték meg az önkormányzatok, veszélyben van-e a Fidesz

Budapesti kerületek és vidéki nagyvárosok önkormányzatai végeztek az utóbbi években közvélemény-kutatásokat. Előfordult, hogy a megkötött szerződés tárgya városmarketing vagy turizmus volt, esetleg a médiafogyasztás szokásai, de a trükk az, hogy a címekkel ellentétben a kérdőívekkel sokkal inkább azt szerették volna kideríteni, milyen is a kormány és az ellenzék közötti aktuális erőviszony. A kutatási eredményeket nem hozták nyilvánosságra, de a hvg.hu megszerezte a dokumentumokat. A kerületek és a városok százmilliónál is többet költöttek erre

Közbeszerzésért nyaralás jár

Láng Zsoltnak, a Fidesz II. kerületi polgármesterének tisztáznia kell magát - válaszolta lapunk megkeresésére Kovács Márton, a kerület Környezetvédelmi Bizottságának elnöke. Kovács szerint a polgármesternek sajtótájékoztatón kellene pontosan elmondania, milyen kapcsolatban áll Duka Lászlóval, de ha a következő testületi ülésen nyugtatná meg a közvéleményt az is megfelelő lenne.

Simicska a Honvédba is tolta a pénzt

Az elmúlt két évben közel 5 millió forinttal támogatta a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó egyik cég a Budapest Honvédot. A sportegyesületek támogatóiról szóló cikksorozatunk második része következik.

Második kerületi ingatlaneladások: ugyanúgy, mint a Belvárosban

A II. kerületben is a belvárosihoz hasonló módszerekkel adott el ingatlanokat az önkormányzat. Az üzlethelyiségeket bérlők ott is 30 százalék kedvezményt kaptak, amit továbbadtak egy nem sokkal előbb létrejött cégnek.

RTL: A II. kerületben is voltak gyanús ingatlaneladások

Az ötödik kerületihez kísértetiesen hasonló módszerekkel adott el ingatlanokat a II. kerületi önkormányzat. Az üzlethelyiségeket bérlők szintén 30 százalék kedvezményt kaptak, és ugyancsak előfordult, hogy a kedvezményt tovább adták egy másik, nem sokkal korábban megalakított cégnek. A második kerületi fideszes önkormányzatnál is azt mondták, mint korábban az ötödik kerületinél, hogy minden törvényes volt ezekben az ügyekben – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

Meglehet a Csipak-ügy első valódi felelőse

Három évvel az ügyet kirobbantó cikkünk és másfél évvel a nyomozás lezárása után fordulat történt az ismert ingatlanvállalkozó, Csipak Péter eddig lassan folydogáló bűnügyében: a Nemzeti Nyomozó Iroda már hivatali visszaélés miatt is nyomoz.

Önkormányzati munkák: a verseny nélküli győztes

Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljáráson nyert összesen 312 millió forint értékű megrendelést több fővárosi önkormányzati cégtől az Ambíció Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. De a cég nemcsak a fővárosi vállalatok között közkedvelt, a kerületi önkormányzatok szerződő partnerei között is gyakorta felbukkan immáron több éve.

Városról városra terjeszkednek Simicska milliárdos reklámcégei

Miközben évente milliárdos nyereségre tesznek szert a kormányváltás óta, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetési cégek a kisebb bevételt biztosító lehetőségeket sem hagyják ki. A hvg.hu gyűjtése alapján ezek 19 településsel kötöttek reklámgazdai szerződést, ami esetenként arra is felhatalmazza őket, hogy piaci vetélytársaiktól díjat szedjenek azért, hogy kint lehessenek a plakátjaik. Volt olyan város, ahol a Simicska-cégek egymással versenyezve indultak a koncesszióért.
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>