language

Intézmények:

Budapest Főváros IV. kerület Önkormányzata (Újpest) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Tripponék még idén is kitömték a korrupciós hálózatukban lévő SZIN-KER-t

Az Origo információi szerint Tripponék az utolsó percig ki akarják használni a hátralévő városvezetői időszakukat, bukásra készülnek a hétvégén. Ez magyarázhatja az is, hogy az alpolgármester házfelújítását ténylegesen végző, és a korrupciós ügybe keveredett SZIN-KER Kft-vel még 2024-re is több felújítási szerződést kötött az önkormányzat tulajdonában álló egészségügyi cég. Birtokunkba jutott levelezés azt is bizonyítja, hogy a SZIN-KER-en keresztül történt Tripponék házfelújítása részleteinek egyeztetése. Ami bizonyítja a korrupciós hálózat meglétét.

Munkáslakásból a luxuslakásba – Így léptette le a színről a DK a volt momentumos polgármestert

Miután egy kicsi, földszinti munkáslakásból a kerület egyik legdrágább, újépítésű lakóparkjába költözött Újpest korábban momentumos polgármestere, egy hónappal később rájött, hogy őt mégsem annyira érdekli a kerületi politika, és már nem indul újra a választásokon. Helyette újdonsült pártjának, a DK-nak helyi alpolgármesterét, Trippon Norbertet indítja a baloldal június 9-én. Ha az időzítés (és a tény, hogy Déri éppen a DK-ba lépett át) gyanús lenne, akkor az is szemet szúrhat, hogy a két ingatlan között jelentős értékbeli különbség van. Itt lép színre a Trippon-matek: ha a kerület számlájáról rejtélyesen el is vándorol a pénz, valahol meg is jelenik. Mondjuk két ingatlan értékkülönbözetében. És persze mint mindig, most is ott vannak DK-s ügyvédek, akik a háttérben utasításra mozgatják a szálakat.

Megvan minden videó az újpesti önkormányzat szerint, amiket egy házkutatáson kerestek a rendőrök náluk

„Minden munka elkészült, és az Újpesti Sajtó Kft. birtokába került. A BRFK munkatársainak minden kért anyagot maradéktalanul rendelkezésre bocsátottunk és a továbbiakban is mindenben együttműködünk velük.” Ezt írja közleményében az újpesti önkormányzat csütörtökön. A közlemény szerint a Fidesz vette célba az ellenzéki vezetésű újpesti önkormányzatot, illetve annak médiacégét olyan ürüggyel, amely alapjaiban cáfolható.

Újpest előző vezetésének uniós bérházprojektében 29 helyett csak két ingatlanba költözhetnek a rászoruló bérlők

Meglepő eredményre jutott a Pénzügyminisztérium az újpesti komplex városrehabilitációs program keretében felépült 29 lakásos bérház ügyében. Hosszú évek után rájöttek, hogy a 2 milliárd forintos uniós támogatásból felhúzott épületben mindössze két lakás adható bérbe szociális alapon. A pályázati felhívásban ugyanis az szerepel: „tilos az akcióterületről kiköltözők integrált lakókörnyezetben történő összeköltöztetése”, lévén nem kívánatos „az alacsony státuszú népesség koncentrálódása”.

Négyzetméterenként 26 ezer forintba került Újpest óvodáinak és bölcsődéinek műfüvesítése

Hogy praktikus okokból vagy más megfontolásból, nem derült ki, de Újpesten összesen hatezer négyzetméternyi udvart borítanak be műfűvel. Az előző városvezetés által megrendelt, nettó 158 millió forintos beruházás elsősorban az óvodákat és bölcsődéket érinti, a kivitelezésre meghívott cégek háttere pedig kifejezetten izgalmas. Az új, ellenzéki vezetés nem kommentálta a projektet.

Momentumos–DK-s mozimutyi Újpesten

A nyáron Déri Tibor polgármester és Bedő Kata alpolgármester kezdeményezésére ingyenes autósmoziban lehetett része az újpestieknek. A vetítéssel megbízott cég erre a munkára jött létre.

Félmilliárdos hasznot hozhatott a Fidesz-közeli beruházónak az újpesti önkormányzat húzása

A fideszes vezetésű IV. kerületi önkományzat tavaly eladott egy köztulajdonban lévő telket 500 millió forintért egy volt államtitkárhoz köthető vállalkozásnak, majd az eladást követően átminősítette a besorolását, amivel több százmillió forintot tett a beruházó zsebébe. A helyi ellenzék háborog, az önkormányzat szerint viszont minden szabályosan történt.

Kenőpénzért lehetett önkormányzati lakáshoz jutni Újpesten

Több éven keresztül fogadott el kenőpénzt az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. egyik alkalmazottja, cserébe segített önkormányzati lakáshoz juttatni másokat. Az ügyészség most vádat emelt bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt. Az ügyről korábban az átlátszó írt cikket.

Brókerbotrány: az összes érintett önkormányzatot feljelentették

Mind a 24 brókerbotrányban érintett önkormányzat gazdálkodása miatt feljelentést tett Tényi István – derül ki a fideszes önkormányzati politikus tanúvallomásából.

Ők fáztak rá a brókerbotrányokra

A Miniszterelnökség szerint 21 önkormányzat 10,8 milliárd forintja ragadt bent a bedőlt brókertársaságoknál, a Quaestornál, a Buda-Cashnél és a Hungáriánál.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>