language

Intézmények:

Budapest Főváros Önkormányzata highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [340]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Elfogadta a főváros a Városháza eladását vizsgáló bizottság jelentését, nem volt jutalékos rendszer

Lezárult a Városháza eladási ügyének politikai kivizsgálása: a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén elfogadta az ügyet vizsgáló eseti bizottság jelentését, miszerint nem volt döntés az eladásról, nem volt jutalékos rendszer, nem volt irányított pályázat, az ingatlaneladás átláthatóan működik, és felvetődött az orosz beavatkozás lehetősége.

Se a jutalékos rendszerre, se az irányított pályázatokra nem talált bizonyítékot a Városháza-ügy bizottság

A Városháza ügyében felállított fővárosi vizsgálóbizottság munkája ma lezárult, a bizottság a következőkre jutott: 1. A 2019 októberében megválasztott városvezetés részéről nem született döntés a Városháza eladásáról. 2. A 2019 októbere óta elindított vagy lezárt ingatlanértékesítések dokumentációi alapján a hangfelvételeken szereplő „irányított pályázatra” vonatkozó sejtetéseket nem lehetett alátámasztani.

14 feljelentés alapján 4 eljárás zajlik a „Városháza-ügycsoportban”

Többek között csalás, vesztegetés, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt nyomoznak a „Városháza-ügycsoportban” - válaszolta Pintér Sándor belügyminiszter Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére. Kocsis-Cake arra volt kíváncsi, milyen gyanú alapozta meg az ügy érintettjeinél, köztük a Fővárosi Önkormányzat több vezetőjénél tartott házkutatásokat.

Továbbra is Putyinékra gyanakszik Karácsony Gergely

Oroszország rendszeresen próbál titkosszolgálati dezinformációs kampányokkal beavatkozni más államok belpolitikájába – írta a főpolgármester a Facebookon közzétett bejegyzésében. Karácsony Gergely továbbra sem tudja elképzelni, hogy az orosz vezetés jóváhagyása nélkül rögzíthette volna bárki a városháza eladásáról folytatott tárgyalásokat.

Több száz milliós haszonra tehetett szert a fővárosi ingatlanmutyi egyik vevője

"Az úgynevezett jutalékos rendszerben működtetett fővárosi ingatlanmutyi egyik szereplője rögtön dupla áron próbált túladni egy 256 millió forintért megvásárolt telken. Anonymus legújabb felvételén az álarcos alak 13 olyan ingatlant nevezett meg, amelyeken fű alatt adhatott tovább a főváros. Az Istenhegyi úti 844 négyzetméteres telek is korrupciós módon cserélhetett gazdát - tudta meg a Mediaworks Hírcentrum."

Áron alul kelhetett el az egyik fővárosi ingatlan

A listán szereplő ingatlanok egyike a XII. kerület, Istenhegyi út 62. Ennek a 844 négyzetméteres teleknek a besorolása kivett beépítetlen terület. A főváros által készíttetett értékbecslés szerint a terület értéke mindössze 119 millió forint + áfa volt, ami csak 141 ezer forint négyzetméterenként. A telket 2020 októberében a Nagy-Verecke Property Kft. vette meg bruttó 256,5 millió forintért, így papíron úgy tűnhetett, minden rendben volt az eladás körül, és a főváros kifejezetten jó üzletet csinált.

Eladásra kínált ingatlanok listáját hozta nyilvánosságra az Anonymus-maszkos alak

Újabb rejtélyes, megvágott hangfelvételt hozott nyilvánosságra kedden reggel az Anonymus-maszkos alak, amiben közzétette a főváros által feltételezhetően áruba bocsátott ingatlanok listáját.

Városháza-gate: nyomozásokat rendelt el a rendőrség

A Városháza-gate-tel összefüggésben a Mediaworks Hírcentrumának érdeklődésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte: Az ügycsoportot érintően a rendőrségre több feljelentés is érkezett, amelyek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt eljárásokat folytatunk ismeretlen tettes ellen. A nyomozások érdekeire tekintettel ezekről nem adunk bővebb tájékoztatást.

Tarlósék mellett az ellenzék is vastagon benne volt a budapesti patkányirtás árának elszállásában

2018 óta egy új szereplő, az RNHB Konzorcium végzi Budapesten a patkánymentesítést. Egy olyan közbeszerzésen nyertek, amelyet később a bíróság érvénytelennek nyilvánított. A Karácsony Gergely vezette főváros 2020-ban felbontotta velük a szerződést, de aztán ismét velük szerződött. Csakhogy így több pénzt kell patkányirtásra fordítani, a fertőzöttségi szinttől függetlenül, sőt a főváros átvállalta a szolgáltatótól a patkányészlelésekkel kapcsolatos ügyintézést is. A RNHB Konzorcium egyik tagjának az ügyvezetője a DK politikusa, aki az ellenzék közös jelöltjeként megnyerte az előválasztást Békés megyében.
Találatok: [340]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>