language

Intézmények:

Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [408]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Így került az önkormányzattól Rogán köréhez, majd Száraz Istvánhoz a legendás Vörösmarty téri luxuslakás

A Kasselik-ház, az egykori Luxus Áruház irodaszintje végül a jegybank ingatlanportfóliójában kötött ki.

Rogán bizalmasának fiai épp most szereztek egy gyanúsan hizlalt, 1,5 milliárd forintos céget

Egy, a letelepedési biznisz nyertesei közé tartozó kínai férfi vezette offshore cég beletett 1,6 milliárd forintot egy magyar zrt.-be, aztán lelépett. A zrt. előbb egy svájci cég tulajdonába került, ám idén év eleje óta a Rogán Antalhoz közel álló Kertész családhoz köthető vagyonkezelő a tulajdonosa.

A CEU volt épületébe fektetett be a neves pesti vendéglátós Lefkovics família

Lefkovics György, aki évtizedek óta üzemeltet éttermeket a Belvárosban, az V. kerületi önkormányzat pályázatán szerezte meg az ingatlan több szintjét.

Félmilliárd forintért újabb hét ingatlant adna el becsült érték alatt a Belváros

Több mint félmilliárd forint értékben újabb hét ingatlant adna el az V. kerületi önkormányzat az értékbecslés szerinti ár alatt. Az erről szóló előterjesztést a csütörtök délelőtt az önkormányzat képviselő-testülete a kormánypárti képviselők szavazataival elfogadta.

Tavaly 90, idén 80 százalékos kedvezményt kap Rogán barátjának cége a Belvárosban

Idén is jelentős kedvezménnyel rendezheti meg az V. kerületi fideszes polgármester döntése alapján a Fideszhez köthető AVB Kft. a két belvárosi karácsonyi vásárt. A kedvezmény mértéke különösen szembetűnő, ha összehasonlítjuk, mennyit kér a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egy sokkal kisebb léptékű, hasonló rendezvényért. Cikkünk frissült az önkormányzat közleményével.

Kiderült, ki veheti meg a CEU volt épületét Budapest egyik legértékesebb részén

Több mint 2,1 milliárd forint értékű ingatlaneladásról döntött a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat – tudta meg az rtl.hu. Az értékesítésre szánt vagyonelemek között szerepel a CEU által korábban használt épület, a Dorottya utcai bezárt posta, valamint egy Papnövelde utcai pince is. A CEU Zrínyi utcai volt ingatlana a meghirdetett összeggel azonos áron, 1,8 milliárd forintért kelhet el, a vevő pedig egyedüli indulóként az a ZO Invest Zrt. lehet, amelynek ügyvezetője a több belvárosi vendéglátóhelyet üzemeltető Lefkovics György lánya. Az ellenzék azt javasolta, hogy fordítsák az értékesítésekből befolyt összeget a kerületi társasházak felújítására, de ezt az ötletet végül leszavazták a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. A helyi vezetés azt közölte, hogy más célokra is költenek a pénzből, azt ígérték, iskolákra és a helyi egészségügyre is fordítják a bevételt.

Karácsonyéknak adott igazat a bíróság első fokon: alkotmánysértő volt a fővárosi terek államosítása

Beigazolódott, amit a kormányzat maga is sejtett előre. Egy friss bírósági ítélet szerint alkotmánysértő, hogy tavaly több fővárosi tulajdonú közterületet – például a Vörösmarty teret – ellentételezés nélkül állami tulajdonba vontak, majd odaadták az V. kerületnek.

Szűk körben hirdeti több száz milliós eladó ingatlanjait a belvárosi önkormányzat

Több mint kétmilliárd forintért árul saját ingatlanokat a Budapest egyik legdrágább területének számító területen Belváros-Lipótváros Önkormányzata. A kerületi ellenzék szerint az értékesítésre váró ingatlanok hirdetését az önkormányzat nem teszi közzé elég széles körben, így szerintük könnyebb baráti kézbe juttatni. A testület ellenzéki frakciója ezért saját maga adott fel hirdetést egy nagy ingatlanértékesítő oldalon.

Ingyen használja a Honvédelmi Minisztérium az egyik legértékesebb V. kerületi területet

Az elmúlt években több százmillió forintos bevételkiesést okozhatott a belvárosi önkormányzatnak, hogy a Honvédelmi Minisztérium lezárva tartja, és ingyen használja a Stollár Béla utca V. kerületi tulajdonban lévő, 1352 négyzetméteres szakaszát – tudta meg az rtl.hu. Korábban ezért az ingatlanért évente csaknem 21 millió forintot fizetett a tárca, 2014 óta viszont egy törvényre hivatkozva már nem utalnak semmit sem. Ellenzéki polgármesterként még Rogán Antalt is zavarta ez a helyzet, 2007-ben ugyanis azt mondta: „az a jogszabály, ami érvényes az egyszerű vendéglátósra, az érvényes a kormányra is”. Hende Csaba volt miniszter szerint a honvédelem „össznemzeti ügy”, így helyénvaló, ha ingyen használják a területet. Az rtl.hu kikérte a jelenleg is érvényes szerződést, de ilyet a Honvédelmi Minisztérium és az V. kerületi önkormányzat sem mutatott be.

Tagadta bűnösségét a 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolt volt helyettes államtitkár

Nem ismerte el bűnösségét Nagy János, az Agrárminisztérium korábbi földügyekért felelős helyettes államtitkára, akit 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel vádolnak. A Székesfehérvári Törvényszék péntek délelőtti előkészítő ülésén Nagy nem kívánt vallomást tenni, és tagadta a vádakat. Ha teljes körű beismerő nyilatkozat tett volna és lemond a tárgyalás jogáról, az ügyészség indítványa alapján hat év börtönbüntetést kaphatott volna.
Találatok: [408]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>