language

Helyek:

Budapest highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4075]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Schadl György ügyvédjének irodája ad tanácsokat a fideszes többségű Budavári Önkormányzatnak

Havi 250 ezer forint megbízási díjért ad tanácsokat a Schadl-perben védőügyvédként felbukkanó Morvai Attila irodája a Budavári Önkormányzat jogi és gazdasági bizottságának az év végéig. A beszerzésekért és közbeszerzésekért, a gazdasági és jogi ügyekért, a költségvetésért, valamint a vagyonnyilatkozatok vizsgálatáért felelős bizottság elnöke a helyi Fidesz-frakció szószólójaként működő Gulyás Gergely Kristóf, alelnöke pedig az exjobbikos, ám jó ideje a Fidesszel együtt mozgó Varga Dániel. A külsős szakértők megbízásáról szóló javaslat is részben tőlük származik (a két másik aláíró is kormánypárti).

Megállíthatatlanul nyomul a budavári Fidesz, azonnal kifizetőhellyé alakítaná a kerületi önkormányzatot

A polgármesteri vétó sem tudta megakadályozni, csak néhány héttel kitolta a budavári önkormányzat új fideszes szakértőinek megbízását. Az őszi időközi választáson szerzett mandátummal és a két korábbi jobbikosból lett független képviselővel többségbe került kormánypárti frakció a februárban rukkolt elő azzal, hogy a jogi, a népjóléti és a városfejlesztési bizottságok munkájának segítésére külsős szakembereket fogadjon a kerület. A fejenként havi 250 ezer forintos megbízási díjas szerződések 2023 végéig érvényesek.

Furcsa alku Csepelen: az önkormányzat 111 millióval támogatja a Németh Szilárd fémjelezte Csepel SC-t

Németh Szilárd maga is beült a XXI. kerületi képviselő-testület legutóbbi ülésére, amelynek legfontosabb előterjesztése az idei költségvetés elfogadása volt. A Fidesz alelnökének feltűnése nem volt véletlen: a kerületi Fidesz-frakció a költségvetéshez részben helyszíni módosító indítványként nyújtotta be javaslatait. De az ülés előtt egy nappal a helyi ellenzék is előállt egy javaslat-csomaggal.

EU-s pénzek nélkül áll az agráregyetemi fejlesztés, és ez még jó is lehet

Blokkolja a gödöllői központú agráregyetem fejlesztését az uniós pénzek visszatartása. Ez azonban a közérdek szempontjából akár hasznos is lehet, mert így nem annyira könnyű dobra verni az egykori állami vagyont.

Akkora ledfalat vettek, hogy használni sem tudják

Luxuscikkekre és utazásokra költhettek összesen 450 millió forint közpénzt a második kerületi Sport Kft-nél még az előző, fideszes vezetésű önkormányzat alatt, 2016 és 2020 között. Írta meg a 24.hu egy könyvvizsgálói jelentésre hivatkozva. Az önkormányzati cég 200 millióért vett például LED falat, ami nagyobb, mint a sportuszoda fala, így nem is tudják használni. A rendőrség nyomoz, de még senkit nem hallgattak ki.

Saját maguknak is megszavaztak kedvezményt a lakásvásárláshoz fideszes képviselők az I. kerületben

Saját magukat juttatták kedvezményes lakásvásárlási lehetőséghez fideszes képviselők – ezt állítja az I. kerület polgármestere. A csütörtöki képviselő-testületi ülésen a fideszes képviselők olyan javaslatot nyújtottak be, amivel kedvezményesen vehetnék meg a műemléki épületeket az abban lakók, így több képviselő is. Váradiné Naszályi Márta polgármester szerint erkölcsi kötelességük lett volna, hogy ne szavazzanak az őket is érintő kedvezményről.

Az önkormányzat cégétől is pénzt kapott a szocialista bizottsági elnök

A zuglói önkormányzat 21 képviselőjéből négyen is végeztek munkát a helyhatóság valamelyik cégénél. Közülük három baloldali, akik félmillió forint feletti bruttó képviselői, illetve egyéb önkormányzati tisztségük után járó jövedelmük mellett további önkormányzati pénzekhez is jutottak. Volt, aki bevallotta, volt, aki nem. A polgármester számára fontos a transzparencia, párttársa azonban más gyakorlatot követ.
Találatok: [4075]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>