Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

CET (Bálna) highlight_off

CET (Bálna)

CET (Bálna)

A 2013 elején megnyílt kulturális, szórakoztató és kereskedelmi központ ötlet- és tervpályázatát 2007-ben nyerte el a Porto Investments Kft. nevű projektcég, az építési engedélyt pedig 2009-ben adta ki a Ferencvárosi Önkormányzat. A Fővárosi Önkormányzat arra kérte a Portot, 4 millió eurós bankgaranciával biztosítsa a befektetést, hiszen ez minimum elvárható egy 3 millióval alapított kft.-től, amikor éppen 8 milliárd forint hitelből készül finanszírozni az építkezést Amikor azonban a Porto nem tudta megszervezni a bankgaranciát, az épület (majdani) nagyobb építési alvállalkozói adták össze a pénzt.

 

Támogass minket, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas
▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor

 

Az épület 2010-re, majd 2011-re tervezett átadása is elmaradt. megcsúszott. A Porto és az önkormányzat egyaránt azzal vádolták egymást, hogy az általuk kötött szerződést a másik nem tartotta be, majd a Porto fel is mondta azt, és több per indult az ügy tisztázása érdekében. Mindeközben a befektetést finanszírozó MKB a problémás ügyek miatt elzárta a pénzcsapot. Budapest Főváros Önkormányzata 2012 nyarán birtokba vette az épületegyüttest és megkezdte az amortizáció és a kivitelezés hiányosságai miatt szükséges javításokat, a megnyitáshoz szükséges munkálatokat.

 

2017 novemberében a kormány úgy döntött, megvásárolja Budapest Önkormányzatától az épületet.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [36]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Kevés épülettel volt annyi baj, mint a Bálnával

A Fővárosi Közgyűlés március végén megszavazta, hogy 11,2 milliárd forintért eladja a Közraktárakra épült Bálnát a magyar államnak. A nagy reményekkel induló épület már jó ideje csak fejfájást okozott a város vezetésének, így valószínűleg nagy megkönnyebbülés, hogy mostantól az államnak kell kitalálnia, hogy mit akar kezdeni az üvegcettel.

DK: Orbán Ráhel rámutatott, apja pedig megveszi neki közpénzen

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a saját lányának veszi meg a Bálnát. A Gyurcsány-párt fővárosi képviselője azt mondta, ha már a főpolgármester elkótyavetyéli a fővárosi ingatlant, akkor az épület eladásának bevételéből oldja meg a 3-as metró akadálymentesítését.

Kapóra jön a pereskedés Matolcsyéknak

Budapestnek pénzre van szüksége az induló beruházásaihoz, ezért hajlik a Bálna értékesítésére, miközben ingyen átadja a nettó ötmilliárdot érő Dagályt az államnak. Pedig cserébe a BKV finanszírozásának megoldását ígérték a fővárosnak, ami még nem történt meg.

A nagyokkal nyeri a közbeszerzéseket a CET kivitelezője

Az utóbbi időben több közbeszerzésen is a Közgéppel vagy a Swietelskyvel nyertes West Hungária Bau nem újonc az építőiparban, de nevét ritkán hallani. Tulajdonosa, Paár Attila ott van a leggazdagabb magyarok között, jó kapcsolatokat ápol a Fidesszel, és a sportélet sem ismeretlen számára.
Találatok: [36]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>