language

Kulcsszavak:

covid-19 highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [269]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Kamugyanús külügyi eljárás: 20 hónap után ledarálták a lélegeztetőgép-bizniszhez köthető papírokat

Feltűnően gyorsan, a beszerzést követő 20 hónapon belül megsemmisítette (selejtezte) a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a 2020 márciusi lélegeztetőgép-beszerzéssel kapcsolatos iratok egy részét – derült ki azokból az dokumentumokból, amit a külügyi tárca küldött meg a Transparency International (TI) Magyarországnak egy kúriai ítélet nyomán. Lapunk 2020 nyarán elsőként számolt be arról, hogy szokatlan módon a KKM-en keresztül többszáz milliárd forint ömlött ki az államháztartásból. A Pénzügyminisztérium költségvetési beszámolójából az is kiderült, hogy a pénzt lélegeztetőgépek, maszkok és más egészségügyi felszerelések ellenértékeként fizették ki akkor még ismeretlen cégeknek a Covid-járvány elleni védekezés részeként.

Milliárdos per lett Izraelben abból, hogy kihagyták a tiszteletbeli magyar konzult a magyar lélegeztetőgép-bizniszből

Aznap kötött előszerződést egy izraeli hátterű magyar cég egy izraeli hátterű kaliforniai cég lélegeztetőgépére, amikor a magyar állam tízmilliárdos megbízást adott a váci cégnek lélegeztetőgép-beszerzésre. Az üzletet közvetítő tel-avivi tiszteletbeli magyar konzul viszont Izraelben beperelte az amerikai céget, amely szerinte hatmilliárd forintot is meghaladó nyereséget érhetett el a magyar kormány tízmilliárd forintos megrendelésén. És nem ez az egyetlen érdekesség, amit az Átlátszónak szivárogtatott iratokból és egy tel-avivi bírósági keresetből megtudtunk a 2020-as járvánügyi nagybevásárlás részleteiről.

Több nyomozást is folytatnak a Schadl-ügyhöz kapcsolódóan, de még a tanúkihallgatásig sem jutottak el ezekben

A rendőrség két olyan ügyben is nyomozást folytat, amely kapcsolódik a Schadl-Völner-féle korrupciós botrányhoz, ám egyelőre egyik esetben sem hallgattak ki senkit, még tanúként sem – tudta meg az rtl.hu. Az egyik eljárás azért indult, mert a végrehajtói kar gyanús szerződéseket kötött, a másik pedig azért, mert sokan erős hátszéllel mehettek át jogi vizsgákon. Közben újabb 15 helyre írtak ki végrehajtói pályázatokat, a munka ugyanis nem állt meg: a kilakoltatási moratórium november 15-i kezdete óta több mint háromezer-ötszáz ingatlant árvereztek el 31 milliárd forint értékben.

Vádat emeltek a budapesti orvos ellen, aki koronavírus gyógyszerekkel kereskedett

A Fővárosi főügyészség közleménye szerint az orvos 2020-ban, a világjárvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején, az egyik budapesti kórházban dolgozott, emiatt hozzáfért olyan gyógyszerekhez, amelyek kizárólag a kórházban, szoros orvosi felügyelet mellett voltak adhatók a betegeknek. Így a covidos betegek kezelésére szolgáló gyógyszerekhez is.

Naperőművet fejleszt az az ügyvédi kör, amely ott volt a lélegeztetőgép-biznisznél is

A Solar Power új befektetője a Klesics és Tuller Ügyvédi Iroda és annak két munkatársa, Tuller Gábor és Veréb Balázs.

Nem sikerült megtalálni a felelőst a magyar teniszezők PCR-botrányában

A kamu oltásigazolásokat ipari szinten, hónapokon át hamisították a teniszszövetségben, a rendőrség mégsem talált bizonyítékot, és megszüntette a nyomozást. A botrány miatt kirúgott személyek azóta szépen visszaszivárogtak a sportág életébe – írja a Sportal.hu.

„Nem vagy a NER része, ha nem kezelsz magántőkealapot!”

Mintha kényszeres magántőkealap-gründolásba kezdett volna a hatalmi gazdasági elit – a Tiborcz István és Mészáros Lőrinc mögötti sor is. A NER titkos pénzcsatornáiról szóló írásunk második, záró részében majd’ mindenki szerepel, aki az elmúlt 10-12 évben különös vagy botrányos kapcsolatba került az állammal – legyen szó letelepedés-, lélegeztetőgép-, vakcina-, vérplazma- vagy vagonbizniszről. Ők most egységesen úgy érzik, szükségük van tulajdonosrejtegető-adóoptimalizáló egységekre. Offshore-ozni már nem divat, magántőkealapozni viszont szinte kötelező.

„Grécstől kapott szatyor irodában Gyurinak odaadni” – sok szála lehet még a Schadl-ügynek

„Én még életemben nem pipáltam ilyet” – mondta a telefonba Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2021. május 12-én reggel, miután „egy jó képességű közlekedési rendőr” megállította a XI. kerületben, amiért jogellenesen használt szirénát a Škodáján. Grécs Lászlót hívta, ő volt ugyanis a vezetője annak a privát mentőszolgálatnak, amelyiknek Schadl papíron átengedte a Škoda üzemeltetését, hogy villogóval száguldozgasson és parkolhasson tilosban.

Lélegeztetőgép-beszerzés: az állami nyilvántartás szerint sem volt elég személyzet

Az egészségügyi ellátás szempontjából nem tűnik megalapozottnak a kormány 16 ezer darabos lélegeztetőgép-beszerzése. A Szabad Európa által kiperelt adatok szerint kevés intenzíves orvos és szakápoló volt Magyarországon. A Covid alatt a humán erőforrás volt a szűk keresztmetszet. Még intenzív terápiás orvosból csak-csak, de intenzíves képzettséggel rendelkező egészségügyi szakdolgozóból nagyon kevesen voltak. Utánpótlás sincs, a hivatalos nyilvántartás szerint például új intenzív terápiás szakápoló utoljára 2012-ben került be a magyar egészségügybe.

Tízmilliárdos hazai lélegeztetőgép-biznisz: akkor kezdtek szállítani, amikor már 15 ezer kínai gép állt a raktárban

Hazai lélegeztetőgép-gyártásért lelkesedett 2020 őszén Szijjártó Péter és Rétvári Bence. A külügyminisztérium 1000 gépet vásárolt a holland-izraeli hátterű, de Vácott működő Celitrontól. A gépek akkor készültek el, amikor már halmokban álltak a százmilliárdokért Kínából vásárolt eszközök. 2021 nyaráig 484 darab Celitron-készülék hazai kórházakhoz került, de jutott belőlük Jordániába és Bosznia-Hercegovinába is. Az állami megrendelés 2020-ban milliárdos nyereséget hozott a Celitronnak, ám 2021-ben már újra veszteséges volt, és honlapján nyoma sincs a lélegeztetőgépnek.
Találatok: [269]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>