language

Kulcsszavak:

covid-19 highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [221]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Lehull a lepel a vakcinabizniszről

Magyarország mindenkinél korábban igyekezett keleti vakcinákat, a kínai Sinopharm esetében beiktattak egy közvetítőcéget, a Danubia Pharma Kft., melynek egyedüli tulajdonosa a Syntonite Med Zrt. volt. Egy tavaly októberi közgyűlésen úgy döntött a tulajdonos, a Syntonite Med, hogy a Danubia Pharma beolvadás útján egyesül a Syntonite Meddel. Ennek dátuma 2021. december 13-a volt. Sokmilliárdos profit öt dolgozóval. Az április 22-én leadott beszámoló szerint a Danubia Pharma árbevétele az előző évi 3,4 milliárdról 54,8 milliárd forintra emelkedett, vagyis ez nem kevesebb mint 1511 (!) százalékos bevételgyarapodás egy év leforgása alatt. Áruk beszerzési értéke 44,6 milliárdot. Az azonban még a kiegészítő mellékletből sem derül ki, hogy ebből a 44,6 milliárd forintból mekkora hányadot tesz ki a vakcinák beszerzési ára. Így végeredményben a kínai vakcinabiznisznek is köszönhetően 4,4 milliárd forint tiszta profittal zárta az évet a Danubia Pharma. Az összeget azonban nem fizették ki osztalékként, bent hagyták a társaságban, melynek köszönhetően a saját tőkéje 1,2 milliárdról 5,7 milliárdra nőtt. A vagyonok és az eszközök a jogutód Syntonite Med tulajdonába, könyveibe kerültek be. A Syntonite Med mérlegében pedig megjelentek a Danubia Pharma eszközei. Így 8,6 milliárd forint bankbetétben, 1,1 milliárd forint értékben forgatási célú hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, 5,7 milliárd forint az eredménytartalékban, valamint majdnem 700 millió forint tartozás.Úgy döntöttek ugyanis, hogy 5 milliárd forintot kivesznek a cégből osztalék formájában. És, hogy kik a végső tulajdonosok? a Fidenza Magántőkealap és a Grado Magántőkealap Mindkét magántőkealapot a Capstone Befektetési Alapkezelő Zrt. képviseli, melynek tulajdonosa Földvári Gábor és fia.

Pandémia: a NER-cégek még mindig profitálnak a védőfelszerelésekből

A koronavírus látszólag lecsengőben van, de a pandémiával kapcsolatos közbeszerzések még zajlanak. Az egyik legfrissebb hirdetményben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ismertette a védőfelszerelésekre vonatkozó tenderét, amit egy olyan cég nyert el, amelynek tulajdonosa két kormányközeli céghez is köthető. Korábban ugyanis Mészáros Lőrinc testvérének vállalkozásainál volt vezető tisztségviselő. Most már saját cégével nyert. Nem ő az első vállalkozó, aki saját cégeivel viszi tovább a kormányközeli társaságoknál megtapasztalt sikerszériát az állami tendereken.

Fut Tiborcz volt eliosos üzlettársának szekere, de a járvánnyal meggyűlt a baja

Erdei Bálint cégcsoportjának a Fagyöngy Lakópark lakásainak eladása már az első évben hozott majdnem egymilliárdos profitot, egy másik projekttel viszont majdnem megégette magát.

Egy hatalmas korrupciógyanús tétel volt a magyar egészségügy legnagyobb fejlesztése az elmúlt 20 évben

Hazánk volt az egyetlen régiós ország, ahol 2002 és 2019 között csökkent az állami egészségügyi kiadások GDP-hez viszonyított aránya. Aztán jöttek a lélegeztetőgépek.

Közpénzmilliárdokat kaszálhatnak a kínai vakcinaimport NER-barát vámszedői

Jól ismert üzleti kalandor köre gazdagodhat azon, hogy Magyarország igencsak drágán vásárol kínai vakcinát. Újra feltűnt a lélegeztetőgép-botrány főszereplője is.

Rogán minisztériuma megsértette a választási törvényt, amikor COVID-hírlevélen kampányolt az ellenzék ellen

Már 2020 decemberében is gyanús volt, hogy aki bejelentkezett az ingyenes oltásra, az egyúttal automatikusan átadta az adatait a Rogán Antal vezette Miniszterenöki Kabinetirodának. Itt azt ígérték, hogy a regisztráló akkor kap tájékoztatást a vakcinával kapcsolatos információkról és a további lépésekről, ha jóváhagyja a további kapcsolattartást, és engedi, hogy tartósan kezeljék az adatait. Az oltáshoz megadott címre az idei kampányban azonban már olyan üzenet érkezett a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, amiben azzal vádolják az ellenzéket, hogy katonákat és fegyvereket küldene Ukrajna területére és veszélyeztetné az ország gázellátását és a rezsicsökkentést.

Nyomozás indult a kínai és az orosz vakcinák engedélyezésének ügyében

Az OGYÉI decemberben kiadta a keleti oltóanyagok engedélyezésének dokumentumait, több kényes részt azonban kitakartak.

Újabb rendőrt gyanúsítanak azzal, hogy fizetett az orvosnak a hamis védettségi igazolványért

Már három rendőrt hallgattak ki a hamis védettségi igazolványok ügyében. Az ügyészség szerint mindhárman fizettek egy háziorvosnak és asszisztensének azért, hogy csak papíron adják be nekik az oltást, viszont állítsák ki az igazolást, mintha megkapták volna. Előfordult, hogy az orvos a fecskendőből a mosdókagylóba ürítette az oltóanyagot.
Találatok: [221]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>