Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Cseri Miklós highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Magyarország négymilliárd forintért épít magának egy saját kis Erdélyt

A szentendrei Skanzen (hivatalos nevén Szabadtéri Néprajzi Múzeum) négy milliárd forint értékben akar keretszerződést kötni korhű Erdély tájegység létrehozására – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Civil szférát épít az állam – rögtön kirúgták azokat, akik komolyan gondolták

Kiképezték, majd pár hét elteltével indoklás nélkül kirúgták a 3 milliárd forintból indított országos közösségfejlesztési program mentorainak harmadát. A feladat kényes: a mentoroknak 6,6 milliárd forint elköltéséhez kell segédkezniük, de a pénzre már a pályázat kiírásakor rávetette magát a politika. A leépített csoportban úgy tudják, hogy egy megkésett átvilágítás alapján politikailag nem voltak elég megbízhatóak ahhoz, hogy a 2018-as országgyűlési választás előtti hónapokban rájuk bízzák megyék, falvak életének szervezését.

A miniszteri biztosok országa

Ellentmondásos válaszokat adtak a minisztériumok arra a kérdésre, hány miniszteri megbízottat foglalkoztatnak: a Nemzetgazdasági Minisztérium nem is hallott ilyen tisztségről, a földművelésügyi tárcánál két megbízott tevékenykedik. Mesterházy Attila azt is tudni akarta, hány miniszteri biztos dolgozik a tárcáknál, és mennyit keresnek. Kiderült, a legtöbb biztos a Miniszterelnökségen dolgozik, a legtöbbet keresők pedig helyettes államtitkári juttatást, havi 747 ezer forintot visznek haza. A miniszterelnöki megbízottak közül Héjj Dávid keres a legjobban, ő 1,2 milliót keres.
Találatok: [3]  Oldalak:   1