language

Személyek:

Dávid Ibolya highlight_off

Kulcsszavak:

ítélet/döntés highlight_off

Dávid Ibolya

Dávid Ibolya Márta (Baja, 1954. augusztus 12. –) magyar ügyvéd, politikus, igazságügy-miniszter (1998–2002), az MDF elnöke (1999–2010). Országgyűlési képviselő volt a rendszerváltástól 2010-ig.

Dávid Ibolya 2008 szeptemberében sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy titokban rögzített hangfelvételek tanúsága szerint közéleti szereplők megbízásából az UD Zrt.-hez köthető személyek be akartak avatkozni pártja életébe. Emiatt több büntető- és polgári eljárás indult, a cég elleni nyomozások azonban idővel megszűntek. A Kúria 2012. szeptember 12-én felmentette Dávid Ibolyát az ellene felhozott vádak alól. A felülvizsgálati eljárásban hatályon kívül helyezték a korábbi jogerős, Dávid Ibolyát elmarasztaló ítéletet, és elutasították az ellene titokban készített hangfelvételek nyilvánosságra hozása miatt benyújtott keresetet. Dávid Ibolya ellen pedig jogerősen polgári pereket nyertek azok, akik szerinte közreműködtek az akcióban, majd a politikus ellen vádat emelt az ügyészség. 2012-ben Dávid Ibolyát első fokon felmentették a vádak alól, a Kúria pedig a harmadik polgári perben is elutasította a Dávid Ibolya ellen benyújtott keresetet

 

Forrás: Wikipedia 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Szilvásy Györgyöt felmentették az UD Zrt. ügyében

A volt titokminiszter, Szilvásy György nem követett el bűncselekményt 2008-ban az UD Zrt. ügyében tett nyilatkozataival és beszélgetések nyilvánosságra hozatalával, döntött első fokon a Fővárosi Törvényszék.

Visszautalták első fokra az UD Zrt.-ügyet

Meg kell ismételni az elsőfokú bírósági eljárást a Dávid Ibolya volt MDF-elnök és Szilvásy György korábbi titokminiszter ellen személyes adattal való visszaélés miatt indított perben. Első fokon felmentő ítélet született.

UD Zrt.-ügy: nyitva maradt kérdések

Megalapozatlanság miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást kért az ügyészség az UD Zrt.-ügyben, míg a védelem a vádhatóság eljárásával kapcsolatban politikai motivációkra célzott, és az elsőfokú, felmentő ítélet jogerőre emelését indítványozta a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Másodfokon Szilvásy György és Dávid Ibolya büntetőügye

Nemzetbiztonsági kockázatok elhárítása, illetve a pártok szabad működésének érdekében lépett fel Szilvásy György egykori titokminiszter és Dávid Ibolya volt MDF-elnök, vagy bűncselekményt követtek el? A per másodfokon folytatódik.

Ez lett a Fidesz elszámoltatásából: 51 kiemelt ügy, 300 fős érintetti lista

Eltelt két év a kormányzásból, íme a Fidesz által beígért elszámoltatás mérlege: eddig 51 jelentősebb témában született gyanúsítás, vádemelés, illetve első- vagy másodfokú ítélet. A háromszáz fős érintetti listán Gyurcsány Ferenc, négy volt miniszter és hat exállamtitkár neve szerepel.

Jogalap nélkül fizet negyedmilliárdos kártérítést az állam?

Több mint egy héttel a hír megjelenése után végre hivatalosan is megtudtuk: mintegy 265 milliót fizet kártérítés címén a 2008-as megfigyelési botrányba belerokkant UD Zrt.-nek az állam. Azt, hogy a cég mennyiben felelős azért, mert bajba került, senki nem vizsgálta.

Felmentették Szilvásyt az UD-ügyben

Első fokon felmentette a bíróság Szilvásy Györgyöt és társait az UD Zrt. ügyben indult perben, jelentette gyorshírben a Hírtévé. A volt titokminisztert és "társait", Tóth Károlyt, a nemzetbiztonsági bizottság egykori szocialista elnökét, illetve Dávid Ibolya volt MDF-elnököt és egykori helyettesét, Herényi Károlyt Kövér László és Demeter Ervin fideszes politikusok személyiségi jogainak megsértésével vádolta az ügyészség.
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>