language

Személyek:

Déesy Géza highlight_off

Kulcsszavak:

vesztegetés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Torgyánék a bíróságon tanúskodtak a kazetta-ügyben

Tanúként hallgatta meg a bíróság szerdán Torgyán József egykori agrárminisztert, kisgazda pártelnököt és fiát, a kazetta-ügy tárgyalásán. A vád szerint Torgyán Attilának kenőpénzt akartak adni azért, hogy cserébe apjánál elintézzen egy százmilliós állami megrendelést. A politikus és fia tagadta, hogy tudtak volna az ügyről. A vád legfontosabb bizonyítékát, a hangfelvételt a szakértő szerint manipulálták.

Barátjának akart segíteni a kazetta-ügy vádlottja

A kazetta-ügy elsőrendű vádlottja, Benczéné Tóth Judit a szerdai tárgyaláson elismerte, hogy átvette a 3 millió forintos kenőpénzt tartalmazó borítékot, azonban nem adta át Torgyán Attilának, Torgyán József fiának, ezért nem tartja bűnösnek magát. Benczéné állítja: vádlottársának, Mittelmayer Ferencnek akart segíteni, aki jó ismerőse. Ugyankkor az is kiderült: Torgyán Attila gyerekkori barátja volt, a poltikus fiát azonban mégis kellemetlen helyzetbe hozta.

Bíróság előtt a kazetta-ügy vádlottjai

Szerdán kezdődik a Fővárosi Bíróságon a kazetta-ügy tárgyalása. Az ügyészség szerint a négy vádlott azt akarta elintézni, hogy egy vállalkozó megbízásokat kapjon a kisgazdáktól. Ezért cserébe 3 millió forint kenőpénzt fizettek volna Torgyán József fiának, hogy közbenjárjon apjánál. Korábban meggyanúsították Torgyán Attilát is, ellene azonban megszüntették az eljárást.

Bíróság előtt a kazetta-ügy vádlottjai

Szerdán kezdődik a Fővárosi Bíróságon a kazetta-ügy tárgyalása. Az ügyészség szerint a négy vádlott azt akarta elintézni, hogy egy vállalkozó megbízásokat kapjon a kisgazdáktól. Ezért cserébe 3 millió forint kenőpénzt fizettek volna Torgyán József fiának, hogy közbenjárjon apjánál. Bár az ügyben korábban meggyanúsították Torgyán Attilát, a volt kisgazda elnök fiát is, ellene később megszüntették az eljárást.

Befejeződött a kazettaügy nyomozása

Befolyással üzérkedés alapos gyanúja miatt felelősségre vonást kezdeményeznek mindazokkal szemben, akik résztvevői voltak annak a megbeszélésnek, amelyen az egykori földművelésügyi miniszter fiának szánt hárommillió forint kenőpénz célba juttatásáról egyeztettek. Torgyán Attila ellen nem emelnek vádat.

Öt gyanúsított a kazettaügyben

Mittelmayer Ferencet, az Agropark Kht. ügyvezetőjét is bűnsegédként elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsította meg a kazetta- ügyben az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága. Már öt gyanúsítottja van a Népszava által kirobbantott kazettaügy nyomozásának.

Deésy: közpénzekből vették Torgyán telkét

Interjút adott a tv2-nek a kazettabotrányról elhíresült Deésy Géza. A vállalkozó azt állította, hogy - áttételesen - közpénzekből vásárolta az Agrármarketing Centrum Torgyán József Tállya utcai telkét. Deésy állította: a földművelésügyi tárca több osztályánál is voltak szabálytalan kifizetések.

A rendőrség a feljelentettet leszámítva bárkitől kérhet információt a kazetta-üggyel kapcsolatosan

A Népszava által közölt cikksorozat szerint megpróbálták megvesztegetni Torgyán Attilát, a kisgazda pártelnök-miniszter fiát. A Fővárosi Ügyészség, miután meghallgatta a megvesztegetési kísérlet előkészületeit rögzítő kazettát, és kihallgatták a felvételt készítő és az ügyben feljelentést tévő Deésy Gézát, elrendelte a feljelentés kiegészítését.

Meghallgatták a koronatanút

Hat órán keresztül hallgatták meg tegnap az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának nyomozói Deésy Gézát. A kazettabotrány önmagát is feljelentő koronatanúja részletesen beszámolt az általa rögzített megbeszélés részleteiről.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>