Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Dél-Korea highlight_off
Találatok: [48]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Letartóztatták a dél-koreai elnököt

Letartóztatták a korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje dél-koreai elnököt. A szöuli központi kerületi bíróság előzőleg jóváhagyta a letartóztatási parancsot a vesztegetéssel, hatalommal való visszaéléssel és államtitoksértéssel gyanúsított 65 éves politikus ellen. Pak legfeljebb 20 napig maradhat börtönben a hivatalos vádemelésig.

Az alkotmánybíróság leváltotta a korrupciós botrányba keveredő dél-koreai elnököt

Teljes készültségbe helyezték pénteken a dél-koreai főváros rendőrségét rögtön azután, hogy a dél-koreai alkotmánybíróság egyhangúlag jóváhagyását adta a korrupciós botrányba keveredett, a parlament által korábban államfői tisztségéből felfüggesztett Pak Gun Hje végleges lemondatására.

Vádat emelhetnek a Samsung örököse ellen

Vádat fognak emelni Jay Y. Lee ellen korrupció és négy más bűncselekmény miatt, jelentették be kedden a dél-koreai ügyészek. Lee-t február 17-én tartóztatták le, de akkor még nem emeltek ellene vádat, bár már akkor sikkasztással, hamis tanúzással, vagyona elrejtésével, illegális tevékenységből származó nyeresége elrejtésével és vesztegetéssel gyanúsították.

Letartóztatták a Samsung vezetőjét

A dél-koreai hatóságok letartóztatták a Samsung konglomerátum alelnökét és örökösét, Li Dzsejongot, akit azzal vádolnak, hogy megpróbálta megvesztegetni Pak Gunhje koreai elnököt. Ahogy arról már korábban írtunk, a Samsung nagy adományokat adott a korrupciós botrányba keveredett elnök bizalmasának, Csve Szunsilnak és alapítványainak, aki a vádak szerint aztán a pénz egy részét tovább csorgatta az államfőnek.

A szemünk láttára esik szét Dél-Korea, mert az elnök becsapta a választóit

Az elnök ellen alkotmányos vádeljárás folyik. Az ügyészség letartóztatná a Samsung valódi vezérét, a cselekvőképtelen Li Kunhi fiát, Jay Y. Lee-t. Az utcákon százezrek tüntetnek a korrupció miatt. Dél-Koreában, ahol a korrupció a rendszer alapja. Mindez azért, mert az elnök eredetileg ennek a korrupt rendszernek a felszámolását ígérte. A rendszer egésze megingott.
Találatok: [48]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>