language

Személyek:

Demeter Szilárd highlight_off

Demeter Szilárd

Demeter Szilárd (Székelyudvarhely, 1976. július 1. –) magyar író, politikai elemző, publicista, végzettsége szerint filozófus; 2018 decembere óta a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója. 2019. augusztusától 2021. december 31-ig a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa volt, 2020 nyarán pedig „a magyar könnyűzene koordinálásáért és társadalmasításáért felelős miniszteri biztos” pozíciót is megkapta. A Magyar Kultúráért Alapítvány nevű közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnöke, 2021 óta az alapítványhoz kerülő, közpénzmilliárdokkal megtámogatott Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója. A 2010 utáni Orbán-kormányok idején magyar kulturális élet egyik legbefolyásosabb szereplője.


Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [33]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Több tízmilliót ítéltek saját folyóirataiknak a bírálóbizottság tagjai

Felmerülnek összeférhetetlenségi kérdések.

Újabb milliárdos cég Demeter Szilárd alapítványának – még fogalma sincs, mit kezd vele

Egy, a napokban benyújtott törvényjavaslat szerint a Demeter Szilárd vezette Magyar Kultúráért Alapítvány újabb vagyonelemmel gazdagodik: a Forum Hungaricum Nonprofit Kft.-vel.

A kegyvesztettnek tűnő Demeter Szilárd a „szűkös körülmények" közt is nyomul

Eddig úgy lehetett tudni, hogy a Petőfi Irodalmi Ügynökség nem kapja meg korábban ígért állami támogatást, de akárhogy is, jelentős ingatlanfejlesztésre alapított leánycégeket.

Szerződést bontott a közmédia a Demeter Szilárd cégével

Májustól nem a Demeter Szilárdhoz köthető Petőfi Media Group (PMG) készíti a Petőfi TV és a Petőfi Rádió műsorait, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) ugyanis szerződést bontott a céggel.

Pókhálóként szövik át a közéletet a közpénzmilliárdokkal kitömött NER-közeli alapítványok

Minden képzeletet felülmúló pénzbőség jellemezte az egyetemek többségét is befaló közérdekű vagyonkezelő alapítványok tavalyi évét. A jólét elnyomja a kritikus hangokat, miközben közpénzből etetik a kormány holdudvarát, és terjesztik a szélsőségektől sem mentes konzervativizmust.

Sok százmilliárd forintos állami vagyont kaptak, de még email-címük sincs

Demeter Szilárd alapítványát 48 milliárd forintnyi közpénzből erősítik meg

A kormány határozatban rendelkezett arról, hogy erősíteni kell a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójához köthető Magyar Kultúráért Alapítvány „kultúrstratégiai tevékenységét”.

Demeter Szilárd ünnepeltetni akarta magát, ezért két évet csúszott egy átadó

A szemetet kihordták, a szkennelés alig megy az Országos Széchényi Könyvtár már két éve elkészült digitalizációs központjában, amelyet nagy csinnadrattával azért csak most adtak át, mert a babérokat Demeter Szilárd miniszteri biztos akarta learatni.

Jogorvoslatot kér az ellenzék jelöltje a Demeter Szilárdékhoz került Ujváry-alkotóház miatt

A Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult Buzinkay Görgy ellenzéki képviselőjelölt, mivel a Kisorosziban található Ujváry-alkotóház eladása előtt a polgármester a veszélyhelyzet 2020-as felfüggesztése után elmulasztott népszavazást kiírni a kérdésben. Annak ellenére is, hogy erről érvényes képviselő-testületi döntés van érvényben. Buzinkay a vételárát is kevésnek tartja, a piaci árak felére becsüli.

Milliárdok mennek el a Petőfi-emlékévre, de az új állandó kiállítás nem lesz kész időben

Még tavalyelőtt, 2020. december 1-jén döntött úgy az Országgyűlés, hogy a költő születésének 200. évfordulója alkalmából Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja a 2022-2023-as évet. Jut pénz operára, képregényre, filmekre, klubhálózatra és sok egyébre is. A Lezsák Sándor vezette lakitelki Népfőiskola Alapítványnak, a gurulós turulszobrok rendező cégének és Rákay Philipnek is jut a Petőfi-emlékévre szánt milliárdokból. A Demeter Szilárd által vezetett két, e célra létrehozott ideiglenes kollégium kilencmilliárd forintot fog szétosztani, a pályázati kiírások egy része nem született még meg. A múzeum állandó Petőfi-tárlata nem készül el a startra, de gondolva arra, hogy vajon a költő milyen programokat érezne magáénak, a nyári fesztiválokon talán már találkozhatunk a reformkori DJ-szettekkel.
Találatok: [33]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>