Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Kulcsszavak:

vesztegetés highlight_off
Találatok: [7]  Oldalak:   1

A DHL-összeesküvés - Vádemelés a Nemzetvédelmi Egyetem volt vezetője és társai ellen

Befolyással üzérkedéssel vádolja a Fővárosi Bíróságra csütörtökön benyújtott vádiratában a Fővárosi Főügyészség Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorát és két társát. A vádlottak „összeesküvést szőttek” a DHL magyarországi cégének négy vezető munkatársa s a velük szerződött biztonsági cég ellen.

Hamis videóval zsarolt a Zrínyi volt rektora?

Titkosszolgálati kapcsolataira hivatkozva, egy előre megrendezett titkosszolgálati nyomozást kitalálva és arról hamis videofelvételt készítve próbálta megzsarolni a magyar katonai akadémia volt rektora a DHL szállítmányozási multicég egyik leányvállalatát – állítják az ügyben nemrég megszületett vádiratban.

Az ezredes vallomása perdöntő lehet

Ügyészek várták a Ferihegyi repülőtéren a Honvédelmi Minisztérium egyik volt főosztályvezetőjét, akit nemrég hívtak haza a külföldi szolgálatból. A dandártábornoknak vélhetően köze lehet ahhoz a vesztegetési ügyhöz, amelyben néhány hete folytatnak eljárást. A gyanút annak az ezredesnek a vallomása alapozhatta meg, aki terhelő bizonyítékokkal szolgálhatott több, a szaktárca alkalmazásban álló személy – például a katonai akadémia rektora – korrupciós ügyében.

Hallgat az őrizetbe vett rektor

Gengszterszervezetnek nevezte a katonai ügyészség szóvivője a Honvédelmi Minisztérium (HM) egyik cégét annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet megírta, egy HM-társaságban egykor vezető beosztást betöltő ezredes vallomása alapján a tárca több tisztségviselőjére letartóztatás várhat.

A 'rektor úr' elintézte volna másoknak is

A rendőrség szerdán hivatalosan is megerősítette lapunk értesülését, jelesül azt, hogy keddi őrizetbe vétele során Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora megkísérelt ellenállni az intézkedő rendőröknek, s eközben könnyebb sérülést szenvedett.
Találatok: [7]  Oldalak:   1