language

Kulcsszavak:

diplomácia highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [703]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Afrikai tiszteletbeli konzuli pozíciókat ígért pénzért egy magyar férfi

Őrizetbe vettek egy magyar férfit, aki külföldi állampolgároknak azt ígérte, pénzért elintézi ottani tisztviselőknél, hogy afrikai országoktól tiszteletbeli konzuli pozíciót kapjanak – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

A horvát miniszterelnök beváltja fenyegetését: gátolják, hogy Orbán köreihez kerüljön a Fortenova

Andrej Plenković a magyar többségi tulajdonban álló INA vezetését menesztette volna, a horvát lapok pedig a minap arról cikkeztek: miniszterelnökük személyesen fogja megakadályozni, hogy Horvátországnak az INA utáni második koronaékszere, a Fortenova magyar, méghozzá Orbán-közeli kezekbe kerüljön. Jellineket a horvát sajtó kezdetben független befektetőként tartotta számon. Utólag azonban felidézték, hogy Tiborcz István, Orbán veje az utóbbi években többször is felbukkant a Jellinek cégeivel kapcsolatos üzleti tranzakciókban.

Kirúgta vezető diplomatáját a külügy, miután kiderültek az Orbán-stáb bécsi kiruccanásának részletei

Nem sokkal azután, hogy az Azonnalin cikk jelent meg Orbán Viktor és stábja „rongyrázó” bécsi napjáról, vizsgálódni kezdtek a nemzetbiztonságiak – tudta meg a Válasz Online. Két hét sem telt bele, s elbocsátottak egy vezető beosztású diplomatát a bécsi magyar nagykövetségről. Néhány nappal a cikk megjelenése után az Azonnali megszűnését is bejelentették. Háttér.

A NER arisztokratái bemutatják, milyen a családbarát kormányzás

Botrányosra sikeredett Varga Zs. András Kúria-elnök feleségének minapi kinevezése, meghökkenést váltott ki Deutsch Tamás unokaöccsének diplomáciai megbízása. Az elmúlt 12 év hasonló módon nagy közérdeklődést kiváltó esetei is mutatják, hogy Magyarországon jóval könnyebben érvényesül, aki a NER köreiben valakinek a rokona, barátja, üzletfele.

Olimpiai attasé lesz Deutsch Tamás unokaöccse a párizsi olimpia idején

Olimpiai attaséként teljesít majd szolgálatot a 2024-es párizsi nyári olimpia és paralimpia idején Deutsch Domonkos, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő unokaöccse – közölte a Telex megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Elsősorban nem Orbán utaztatásával indokolták a luxusrepülők megvásárlását, más útjaikról mégsem lehet hallani

Általában dúsgazdagok magánrepülőjeként funkcionál a Dassault Falcon 7X, ám a Magyar Honvédség eredetileg speciális szállítási, futár- és felderítési célokra is vásárolt kettőt a típusból. Azonban a tárca egyelőre hallgat arról, hogy állami vezetők külföldi utazásán kívül használták-e bármi másra a státuszszimbólumnak is beillő repülőgépeket.

A magyar kormány ismét keresztbe tehet a norvég alapról szóló megállapodásnak

Június 16-án, vagyis e hét csütörtökön kezdődnének a tárgyalások az Európai Bizottság és az EGT-országok, Norvégia, Izland, Lichtenstein és az EU-tagállamok között, hogy 2027-ig mekkora összeggel támogatják az uniós átlagtól elmaradó fejlettségű EU-s tagállamokat. A helyzet viszont feszült, a magyar és a norvég kormány ugyanis úgy összevesztek a norvég civil alap pénzein, hogy az az egész tárgyalást veszélyeztetheti.

Kilenc év börtönt kapott Nikola Gruevszki

Újabb börtönbüntetésre ítélték a Magyarországra szökött egykori macedón miniszterelnököt, Nikola Gruevszkit pénteken. Gruevszkit a szkopjei büntetőbíróság bűnösnek találta hatalommal való visszaélésben, mert 2011-ben elrendelte egy, a politikai riválisának tulajdonában lévő épületének lebontását. Ezt azzal indokolta, hogy annak nem volt rá építési engedélye.
Találatok: [703]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>