language

Személyek:

Dirk Gerkens highlight_off

Intézmények:

TV2 Média Csoport Zrt. highlight_off

Kapcsolódó szervezetek:

Dirk Gerkens

Gazdasági és újságírói tanulmányait a Leuveni Katolikus Egyetem diákjaként végezte, majd Madridban szerzett diplomát európai jog és gazdaság szakon. Karrierjét a Bertelsmann spanyolországi Könyvklubjának vezérigazgató-helyetteseként kezdte 1992-ben. 1995-ben lett az RTL Csoport munkatársa, 1997-től részt vett Magyarországon az RTL Klub elindításában, 2001-től 2015 márciusáig a médiacsoport vezérigazgatójaként dolgozott. 2016. január 4-től a TV2 Csoport vezérigazgatója 2019 áprilisi távozásáig.
 
 

Dirk Gerkens portré az Indexen a TV2-től való távozása után (2019.04.03.)

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Vajna maga lett a TV2 igazgatója

Szerdán a cégbíróság befogadta Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting hétfőn beadott bejegyzési kérelmét, így a filmügyi kormánybiztos hivatalosan is átvette a TV2-t üzemeltető TV2 Média Csoport Kft. vezetését.

Simicskáék szerint nekik ugyan nem fizetett Vajna

Újabb szürreális nyilatkozatháború indult el a TV2 tulajdonjogáért viaskodó Vajna-tábor és a Simicska-Fonyó páros között. A TV2 tegnap jelentette be, hogy lezárult a folyamat, Andy Vajna Magyar Broadcasting Co. Kft nevű cége megvette a tévét, sőt, a társaság megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

Andy Vajna bejelentette, lezárta a TV2 megvásárlását

Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. jelezte a cégbíróságon, hogy megvette a TV2-t, és Dirk Gerkens-t kinevezte a Tv2 Csoport vezérigazgatójának. Ezt maga a cég közölte. Kérdés, mit szól ehhez Fonyó Károly és Simicska Lajos.

Gerkens már máshogy emlékszik

"Az RTL Klub - illetve ma már az RTL Magyarország - a konkrét programing döntéseit mindig Magyarországon hozta meg. Ez a kezdetektől fogva így volt, és minden magyarországi műsortípusra igaz" - mondta lapunknak Kolosi Péter, az RTL programigazgatója miután Dirk Gerkens az Indexnek azt állította, semmi köze nem volt ahhoz, hogy az RTL Híradó hangneme kormánykritikussá vált.

Jogász a közös pont a TV2-eladásban

Ugyanaz az ügyvéd képviseli Andy Vajnát a TV2-ügyletben, aki korábban már Simicska Lajos körének is segédkezett különféle ügyekben állította forrásunk aki szerint aggályos lehet, hogy Siegler Konrád mindkét fél hivatalos képviselője volt. Eközben a kormánybiztos már a csatorna reklámidejének értékesítésén gondolkodik, ezért megállapodást kötött a számos adó hirdetéseit áruló Atmedia Kft.-vel.
Találatok: [6]  Oldalak:   1