language

Kulcsszavak:

dohányipar highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [418]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

HVG Top 500: Orbán Viktor barátainak és kedvenceinek cégei most is ott vannak a profitrekorderek között

Érdekes mintázatok rajzolódnak ki néhány csúcsoligarcha – a nyereségrekorderek között is feltűnő – vagyonkezelőinek osztalékpolitikájában.

Lázár János „ismerőse” és az államkassza tönkre keresték magukat a rekorddohányforgalmon

A dohányáru-forgalom rekordot döntött tavaly, meghaladta az 1,1 ezer milliárd forintot. A lakosság még az élelmiszerek jelentős drágulása után is csak négyszer annyit költött élelmiszerekre, mint dohányárukra. Rekordot döntött a trafikokat ellátó monopólium által fizetett koncessziós díj, de a tulajdonosoknak is jutott majdnem annyi nyereség, 8,3 milliárd forint. Az államnak se volt még soha ennyi dohánybevétele, jövedéki adóból 476 milliárd folyt be.

Miket tervezett titokban Orbán nem sokkal a NER indulása után?

A hvg.hu elérte, hogy megismerhesse az úgynevezett „kétezres”, azaz nem nyilvános kormányhatározatokat, legalábbis azokat, amelyek már több mint tíz évvel ezelőttiek. Az egyik ilyen, 2012-ben született dokumentumban feladatul szabta Orbán Viktor, hogy vizsgálják meg az egyes cégekre már kivetett válságadók kiterjesztését a gazdag magánemberekre. Akkoriban tervezték az állami gépjármű-kereskedő – egykori nevén: Merkur – feltámasztását is. De szóba került az embereit gyakran kirúgó vállalatok büntetőadója, vagy az EU-s pénzek elosztóinak számonkérhetősége is. A tervek döntő többségéből végül nem lett semmi.

Dohánybiznisz: Rekordprofit gurult Lázár János hódmezővásárhelyi holdudvarához

Minden eddigi csúcsát megdöntve 8,3 milliárd forint adózott eredményt hozott tavaly a trafikhálózat ellátására egyedüliként jogosult Országos Dohányboltellátó Kft., amiből a tulajdonosok 8,1 milliárd forint osztalékot fel is vehettek áprilisig.

Versenytorzító hagyományt folytat a kormány a nemzetstratégiai jelentőségű Vodafone-felvásárlással

Közel egy évtizede teremtette meg magának a lehetőséget az Orbán-kabinet arra, hogy közérdekre hivatkozva nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítsen át sok milliárd forint értékű céges tranzakciókat, kizárva így az ügyletek vizsgálatából a Gazdasági Versenyhivatalt.

A „haveri dohánymonopóliumot” is védi az állam az Elf Bar elleni fellépéssel

Látszólag a hatóságok ingerküszöbét is elérte az Elf Bar-jelenség, de még ehhez is az kellett, hogy az alternatív cigi térhódítása miatt veszélybe kerüljön a kormányközeli dohánylobbi profitja.

Négy hónap alatt 55 milliót égetett el a nem is létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítvány

A főigazgatóra több mint 4 milliót, más tisztségviselőkre 19 milliót, jogászokra 22 milliót költött el a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány fennállása első hónapjaiban.

6,6 milliárdot hozott a dohánybiznisz Lázár János holdudvarának

Rekordot döntött a trafikhálózat ellátására egyedüliként felkent Országos Dohányboltellátó Zrt., ahogy 2015-os fennállása óta minden évben. Ezúttal 862 milliárd forint árbevételt és 6,6 milliárd forint adózott eredményt mutatott ki az állammal koncessziós szerződést kötött társaság, ami 120 milliárd forint forgalombővülést jelent, és a nyereség is nőtt 1,3 milliárd forinttal a 2020-as évhez képest.

Vesztegetés és csalás miatt három pénzügyőrt és öt társukat vették őrizetbe Tompánál

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben elkövetett hivatali korrupciós és költségvetést károsító bűncselekmények miatt folytat nyomozást három pénzügyőr és öt társuk ellen, mert a gyanú szerint zárjegy nélküli cigaretták szállítására kialakított autókat engedtek át a tompai határátkelőn – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.
Találatok: [418]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>