language

Intézmények:

Drégelyvár Oktatási Központ Alapítvány highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

A Drégelyvár-ügy: milliárdokat elcsaló alapítvánnyal szerveztek hírszerzőképzést a magyar titkosszolgálatok tisztjei

Néhány éve kisebb botrányt kavart a Drégelyvár Oktatási Központ ügye, ahol egy jól behatárolható üzleti kör szakképzői milliárdokkal rövidítették meg az államot és a szakképzésért fizető fiatalokat. Akkor azonban még nem került nyilvánosságra, hogy ugyanez a központ több titkosszolgával és a nemzetbiztonsági képzést kínáló ZSKF-fel is együttműködött, céljuk egyfajta magánhírszerzői akadémia elindítása volt. A csalási ügy miatt az együttműködés elhalt, azonban a Drégelyvár Központ vezetői megúszták a felelősségre vonást, a tervezett magánhírszerző-képzés pedig pár év múlva az Átlátszón már bemutatott Mercurius Üzleti Hírszerző Akadémia képében éledt újra.

Súlyos visszaélések magániskolákban

Nemcsak az iskolák pedagógiai programját, hanem a fenntartókat is a sokszínűség jellemzi Magyarországon, a képet azonban beárnyékolja, hogy több magániskolában súlyos szabálytalanságok miatt vizsgálódnak az állami szervek.

Milliárdos oktatási támogatás nyomában

Csaknem 3,5 milliárd forint összegű, 2013–14-es költségvetési támogatást kér számon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három oktatási alapítványon és az általuk működtetett iskolákon – derült ki a lapunk birtokába jutott dokumentumokból.
Találatok: [3]  Oldalak:   1