Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Dunamenti Erőmű Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Tiltott állami támogatást kapott a Dunamenti Erőmű

Az uniós joggal, a közös piaccal összeegyeztethetetlen tiltott állami támogatást tartalmaz az a hosszú távú villamosenergia-felvásárlási megállapodás, amelyet a Magyar Villamos Művek kötött a Dunamenti Erőművel, állapította meg az Európai Bíróság.

Újabb közbeszerzéseket nyert MET

Két, gázszállításra kiírt közbeszerzésen is a legalacsonyabb árajánlattal nyert a MET energiakereskedő magyarországi cége, összesen nettó 670 millió forintért. A vállalat néhány év alatt nőtt nagyra, 2013-ig 79 milliárdos osztalékot termelt tulajdonosainak.

Jókor jó helyen

Sok pénzébe kerülhet az államnak, ha megveszi az egyszer már privatizált Dunaferrt. Nem ez lenne az első balul elsült magánosítás: volt, hogy nagyon benézték, mit mikor és kinek adnak el, de volt, hogy briliáns döntést hoztak, és százmilliárdokat kasszíroztak. Az ide-oda adogatott Malév története vagy a magyar cukorgyártás halálra ítélése a súlyos mellényúlások kategóriájába tartozik, a vagonnyi pénzért eladott ferihegyi reptér és a MÁV Cargo inkább a zseniális húzások közé sorolható.

Földes Ádám: Titokzokni

Talán a bejglivel indult el a végzetes spirál. A millenniumi tűzijátékra költött 765 millió forint felhasználásának pontos részleteiről anno annyi derült ki Stumpf István minisztertől, hogy "minden magyar állampolgárra összesen 76 forint 50 fillér plusz áfa [jutott], azaz ezeréves születésnapunkhoz mindenki egy tortaszelet árával járult hozzá".

Lehull a lepel a privatizációról

A rendszerváltás utáni magánosítás minden részletének nyilvánosságra kerülését ígéri a Fővárosi Ítélőtábla szerdai döntése, amely az ÁPV Zrt.-t két privatizációs szerződés és annak minden dokumentációja – így titkos záradékainak is – nyilvánosságra hozatalára kötelezte.

Titkos privatizációs záradékot kell kiadnia az ÁPV Zrt.-nek

Jogerősen is közérdekű adatnak minősítette a bíróság a Mátrai Erőmű és a Dunamenti Erőmű privatizációs szerződéseit. Ezekbe a Manager Magazin volt újságírója akart belenézni, de az érintettek titkolóztak.

Nincs több titok - újságíró ellen vesztett pert az ÁPV Zrt.

Jogerősen vesztett pert az ÁPV Zrt., de nem nyugszik bele az ítéletbe. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon arra kötelezte a céget, tegye lehetővé Moskovits Ákos számára két erőmű privatizációs szerződéseinek megtekintését.

Megérik a pénzüket – Gyurcsány és Orbán gazdagodása

Találatok: [9]  Oldalak:   1