Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

E-útdíj highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Évi 54 milliárdot keres az állam az M1-es autópályán, mégis majd szétesik

A teherautók használatarányos útdíja valóságos kincsesbánya a kormánynak, idén már 230 milliárdot is beszedhetnek ebből. A személyautók után várható 70 milliárddal együtt ez már annyira nagy összeg, hogy minden 40. forint állami bevétel az útdíjakból folyik be. Az M1-es évi 54 milliárd profitot termel az államnak, az M6-os viszont számításaink szerint évi 50 milliárdos veszteséget termel – változatlan forgalom esetén még további 22 évig.

A 8 legidiótább beszerzés, amiről nemzetbiztonsági okból nem tudhatunk

2013 októberéig 126 esetben adtak felmentést közbeszerzés alól a parlament illetékes bizottságai. Az azóta eltelt egy évben még 29 ilyen döntés született, pedig közben a választások miatt alig ülésezett a parlament.

55 milliárd forint közbeszerzés nélkül, nemzetbiztonsági indokkal

56 millió forint polgárőr igazolványok készítésére - ez csak egy tétel a közbeszerzés alól nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kivont közpénz-költések listáján, ahol a végösszeg 55 milliárd forintra rúg a 2010-es kormányváltás óta.

Bizonytalanság a célegyenesben

Bebiztosítja magát az elektronikus útdíjrendszer bekapcsolásának elhalasztása, esetleg bukása esetére az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. A társaság olyan adatszolgáltatási szerződési feltételeket fogalmazott a partneréül szegődő flottakövető szolgáltatóknak, amelyek alapján a szakvállalkozók nem számíthatnak kártérítésre, ha a használatarányos díjszedés és ellenőrzés terve kútba esik.

Beindult a fideszes útdíjmutyi

Megkezdte az új útdíjtörvény általános vitáját tegnap a parlament. A jogszabály részletes vitáját ma tűzik napirendre, s a jövő hét elején a Fidesz-kétharmad már meg is szavazhatja a a rendelkezést. A fuvarozók szerint garantált, hogy az "összeácsolt" díjfizetési megoldások miatt július elejétől káosz lesz az utakon: jön a téves számlák, a reklamációk, a perek özöne. Egy-egy szállítási vállalkozást pedig tönkre is tehet egy milliós nagyságrendű félreszámlázás.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>