Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Educatio Nonprofit Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [6]  Oldalak:   1

Hadházy Ákos: A Klebelsberg Központ képtelen igazolni, hogy jól költött el uniós pénzt, inkább pofátlanul hárít

Hadházy szerint a Klebelsberg Központ pofátlan hárítása arra enged következtetni, hogy az uniós százmilliók elszálltak a szélben, és olyan „fejlesztésekre” költött az intézményfenntartó egy rakás közpénzt, amelyeket évekkel a kötelező beüzemelés határidejének lejárta után is képtelenek használni.

Százmillióért bérelt irodát az EMMI háttérintézménye

Százmillió forintért bérelt ügyfélfogadó irodát az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) év elején megszüntetett háttérintézménye, az Educatio Nonprofit Kft. - közölte az LMP. A párt szerint az intézmény több másik kifizetése is korrupciógyanúsnak tűnik.

Fű alatt vezeti be a kormány a Neptun-rendszert az iskolákban is

Az egyetemeken használt Neptun nevű szoftvert akarja bevezetni az iskolákba a kormány – értesült a hvg.hu. A közbeszerzést fű alatt bonyolítják, szinte senki nem hallott a pályázatról, amelyre egyedül a Neptun fejlesztőjét hívta meg a minisztérium háttérintézménye. A kiválasztott cég már be is adta az ajánlatát, százmilliókért vállalná a munkát. Közben az átmeneti időszakra 7,9 milliós keretből telepítenek fel egy ingyenes szoftvert a központi szerverekre.

Négyszázmillió megspórolása nem ment, a hallgatás már megy

Mintegy négyszázmillió forintot spórolhatott volna az állam az iskolai laptopbeszerzéseknél, más megközelítésben: annyi pénzből, amennyiből megvásároltak tizenkétezer gépet, akár tizenhatezer készülék is kijöhetett volna, ha az Európában elfogadott színvonalon írják ki a közbeszerzést – állítják az Educatio Nonprofit Kft. tenderét ismerő, magukat megnevezni nem kívánó piaci szereplők.
Találatok: [6]  Oldalak:   1