language

Intézmények:

Egy a Természettel Nonprofit Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

A vadászati kiállításra 40 milliót, az Országos Mentőszolgálatnak csak 10-et adott a Szerencsejáték Zrt. leánycége

Miután közadatigénylésben érdeklődtünk a tavaly augusztus óta kiosztott támogatások listája után, azok felkerültek a Szerencsejáték Service Nonprofit Zrt. (SZNP) honlapjára. A táblázatokban szerepel a győri önkormányzat, a vadászati kiállítást szervező állami cég, Fidesz-közeli alapítvány, Illényi Katica hegedűművész vállalkozása és a Szijjártó Péter testvéréhez köthető kamionos cég is. Bár az Országos Mentőszolgálat is kapott pénzt az SZNP-től, de csak negyedannyit, mint a vadászati kiállítás szervezője, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pedig még a mentőknél is kevesebbet.

Titkolták, de kiderítettük: 300 millió forintért készült el hat állatszobor a vadászati kiállításra

A vadászati kiállításra hat állatszobrot rendeltek meg Szőke Gábor Miklós kormánykedvenc szobrász műhelyéből. A kiállítást szervező cég a múltkori adatigénylésünk alkalmával azt állította, hogy csak három alkotás (bőgő szarvasbika, vizsla, nyúl) árát ismeri, arról fogalma sincs, hogy a többi mennyibe került. Az állami cég azonban nem bontotta ki a valóság minden részletét, ugyanis a kiállítás hivatalos honlapján megtaláltuk a hiányzó szobrok árát egy dokumentumban. Kiderült, hogy a csodaszarvasra és a vadkanra összesen 30 millió forintot kapott a Magyar Természettudományi Múzeum, egy L. Simon Lászlóhoz köthető alapítvány pedig a medve szobor elkészítésére 18 millió forintot. Hónapokba telt, de végre kiderült tehát, hogy a hat állatszobor összesen 300 millió forintba került az adófizetőknek.

A magyar korrupció előre megy, nem hátra: már Románia és Kína is tisztább nálunk

Az EU második legkorruptabb országa Magyarország, de csak azért csúsztunk le az első helyről, mert Bulgáriában még többet romlott a helyzet, mint itthon – erre az eredményre jutott a Transparency International friss Korrupcióérzékelési Indexe. A többi visegrádi országtól látványosan leszakadtunk, és a helyzet a válság alatt csak rosszabb lett.

Jogsértésen kapták a vadászati kiállítást szervező céget

Törvényt sértett a vadászati kiállítást szervező állami cég azzal, hogy hamis indokra hivatkozva hátráltatta a hvg.hu közérdekű adatigénylését. A jogsértést megállapító Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felszólítására a cég végül válaszolt ugyan, mégis tovább titkolózott.

A bevételeknek csupán a 2 százaléka származhatott a jegyeladásból a vadászati kiállításon

Többek között ezt írta: 261 ezer jegyet se adtak el az 555 ezer belépőnek, így elég sok lehetett a kedvezményes csoportos és családi jegy. Ráadásul 31 európai ország nyugdíjasai és diákjai is jogosultak voltak az 50%-os kedvezményes jegyre. Egyetlen magyar látogatótól sem sajnáljuk ezt a kedvezményt, de jól látszik, hogy a valódi jegybevétel a 2%-ot is nehezen érhette el.

Két szobor árát eltitkolták, három szobrot „kölcsönkaptak” a vadászati kiállításra

Véget ért a dámszarvasok párzása, így már semmi sem akadályozta a vadászati kiállítást rendező, állami tulajdonú Egy a Természettel Nonprofit Kft.-t abban, hogy válaszoljon a meghosszabbított adatigénylésünkre. Ennek köszönhetően kiderült, hogy a „szobrok” címszóval feltüntetett, bruttó 240 millió forint csak a bőgő szarvasbika árát takarta. Kiderült ugyanis, hogy eddig elfelejtették feltüntetni a honlapjukon szereplő szerződéslistában két állatszobornak (a vizslának és a nyúlnak) a bruttó 14 milliós árát.

A dámszarvasok párzása miatt halogatja adatigénylésünket a vadászati kiállítást szervező állami cég

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra hat szobrot készített Szőke Gábor Miklós kormányközeli szobrász. Közérdekű adatigényléssel eddig csak az agancskapu bruttó 240 millió forintos árát sikerült megtudni, ami a vadászati kiállítás szerződései között feltüntetett szoborköltségeket teljesen lefedi. Szerettük volna megtudni, hogy mennyibe került az adófizetőknek a másik öt Szőke-szobor. A kiállítást szervező cég azonban 45 napra hosszabbította a válaszadást arra hivatkozva, hogy hátráltatnánk őket a kiállítás lebonyolításában – ami egyébként egy héttel korábban véget ért. Már csak a dámszarvasok barcognak.

Jordán Ferenc: Mészárosok ünnepe, ez ma a vadászat és a világkiállítás

A vadgazdálkodás működhetne tudományos alapokon, ám üzleti alapon működik. Gépesített mészárlás. A vadászati világkiállítás pedig nem számít hivatalos rendezvénynek, mert nem teljesíti annak feltételeit, leginkább csak egy kisebb kör urizálása, pénzszórása.

Kínos történeteiket is szeretnék feledtetni a kormányhoz közel álló hobbivadászok

Ám ehhez csak egyet nem tettek meg: hogy másoknak engedjék át a nyerő lőállásokat. A prominens Stüszik már a vadászati világkiállítás előtt is számos bakot lőttek, miközben a vadászszakma jelentős része a munkáját végzi.

A vadászati világkiállítás árából 800 település lenne megmenthető árvíztől és aszálytól

Egy-két év alatt érezhető az eredménye azoknak a vízmegtartó projekteknek, amelyeket egyelőre az ország mindössze öt településén próbáltak ki, hogy megakadályozzák a villámárvizeket és az extrém száraz időszakok kedvezőtlen hatásait. Pedig nem is (csak) pénz kérdése.
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>