language

Helyek:

Egyesült Királyság highlight_off

Lapok:

Inforádió highlight_off

Inforádió

Az InfoRádió Magyarország első hírrádiója, amely a hét minden napján 15 percenként jelentkezik friss budapesti, országos és nemzetközi hírekkel. Sugárzása 2000 októberében indult Budapesten. A 61 millió forintos alaptőkéből Mészáros László 70 százalékkal, Heltai Péter 10 százalékkel, a Mészáros érdekeltségébe tartozó Budapesti Kommunikációs Rt. (a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát működtető cég) pedig 20 százalékkal részesedett. 2002-ben a Willow 5 Vagyonkezelő Rt. (amely a könyvvizsgáló Mundweilné Csőke Éva tulajdona) 26,47 százalékos tulajdonrészesedésével a többiek részesedése csökkent. 2005-ben Mészáros kivásárolta Heltai Pétert és saját üzletrészét is az általa képviselt londoni székhelyű Achilles Trading Ltb.-be vitte át. 2006-ban a rádió elindította internetes hírportálját. 2008. március 12-én került a Nobilis Kristóf érdekeltségi körbe tartozó Central European Media & Publishing Zrt. (CEMP) 100%-os tulajdonába, a CEMP később Spéder Zoltán érdekelrségébe került. 2012-ben új, közösségi frekvenciára került a rádió mert az addigi frekvencia sugárzási díját nem tudta fizetni. Miután Spéder eladta médiaérdekeltségeit, így a CEMP-X Online Zrt.-t és az  Inforádió Kft., az Inforádió tulajdonosa Módos Márton 881 Media Invest Kft.-je lett. Módos 2001 óta az InfoRádió Kft. ügyvezetője, egyben 2002 júniusa óta a hírrádió, 2006-os indulása óta pedig a hírportál főszerkesztője is.  Bár Módosnak máig is erősek a Fidesz-kapcsolatai, részben annak is köszönhetően, hogy egykoron maga is képviselőjelöltje volt a mai kormányzópártnak, illetve az  első Fidesz-kormány idején az állami ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója volt, de az InfoRádiót alapvetően BBC-szerű, pártsemleges működésre törekvő rádióként tartják számon.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Börtönbe a költségtérítéssel manipuláló politikusokkal!

A Brit Adófizetők Szövetsége és a Daily Mail című napilap kampányt indít annak érdekében, hogy állítsák bíróság elé a képviselői költségtérítés lehetőségével tisztességtelenül manipuláló politikusokat. Közben a Lordok Háza két tagjáról kiderült, hogy megvesztegették őket törvényjavaslatok leszavazása érdekében.

Hogyan trükköznek a közpénzzel a képviselők?

Külső számviteli szerv fogja felügyelni a brit képviselők költségelszámolását az utóbbi napok egyre hangosabb botrányai nyomán. Több újság is újabb adatokat közöl arról, mire is költötték költségtérítés címén a képviselők a közpénzeket: például kertészre, lakásfelújításra, kutyaeledelre. Gordon Brown miniszterelnök minden politikus nevében bocsánatot kért.

Pornófilmet is elszámoltatott a miniszter

Pornófilmekről szóló számlát is benyújtott a költségtérítési igénylései között a brit belügyminiszter - derült ki az ellenőrzés során. Jacqui Smith körül nem ez az első botrány, hiszen lakásfenntartás címén is kapott költségtérítést, holott Londonban a nővérénél száll meg, ha vidéki házából felutazik a fővárosba.

Húgánál lakik, mégis tízmilliókat vesz fel költségtérítésként a belügyminiszter

A miniszterek és képviselők költségtérítési igénylései körül Nagy-Britanniában is viták folynak. Most például a lapok Jacqui Smith belügyminiszter ügyéről cikkeznek - aki ugyan hétfőtől csütörtökig a húgánál száll meg, mégis felvesz 35 millió forintnyi költségtérítést.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>