language

Kulcsszavak:

elfogultság highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [270]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Perbeli ellenfelével szemben intézkedett a somogyi kormányhivatal vezetőjének kabinetfőnöke

Építéshatósági szemlékre két szakügyintéző szokott kivonulni, ám a sokat megélt siófok-töreki lómenhelyhez június 7-én négyen vonultak ki. Egy ügyintéző, egy osztályvezető, egy főosztályvezető és egy negyedik kormánytisztviselő, aki egy korábbi szemlén a járási főállatorvos „segédjeként” volt jelen, amolyan hivatali inkognitóban. Ha van valaki, akinek tudnia kell, hogy a Somogy Vármegyei Kormányhivatal és a lómenhely alapítványa között április óta per van folyamatban, az ő. A kormányhivatal vezetője, Neszményi Zsolt kabinetfőnöke, a jogi főosztály vezetője: Orbán Ákos. Mégis személyesen intézkedett. Bemutatjuk, hogy packáznak ma a hivatalok Magyarországon bizonyos ügyekben.

Szarral bekent fal, hemzsegő poloskák – panaszt tett Schadl György a fogvatartási körülmények miatt

Jogállamban megengedhetetlen, az uniós előírásoknak nem megfelelő, sőt megalázó körülmények között tartották fogva ügyvédje szerint Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, amikor 2022 februárjában váratlanul magánzárkába helyezték át. A lapunk birtokába került panasz után a hatóság megállapította, hogy az intézet valóban nem biztosította az egészséges elhelyezéshez való jogot Schadlnak, és ügyvédje szerint később javultak a fogva tartás körülményei. Mindeközben Völner Pál a mai napig szabadlábon védekezhet. A történet pikantériája, hogy két évvel korábban államtitkárként éppen ő kritizálta a leghangosabban a börtönkártalanítások kifizetését, Völner szerint ugyanis mindenféle mondvacsinált ürüggyel perlik be az államot a fogvatartottak.

Novák Katalin férje mindössze öt hét kiképzéssel alezredes lett, a honvédség szerint ez így van jól

A hétvégén adta közzé boldogan a hírt Novák Katalin államfő, hogy a férje, Veres István – az ország első first gentlemanje – a kiképzést követően a szakasztársaival együtt letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Két nap kellett hozzá, és az újdonsült katona körül máris áll a bál.

A Századvég közel 100 millió forintért végez kutatást a digitális oktatásról

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKETTK) által kiírt közbeszerzésre ketten jelentkeztek, és a megbízást nettó 93 millió forintos ajánlattal a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány nyerte. A közpénzes megrendelésekkel bőségesen ellátott Fidesz-közeli közvéleménykutatók ezúttal arról írnak majd tanulmányt, hogy kutatásuk alapján milyen volt a koronavírus-járvány miatt elrendelt online oktatás a diákok, a szülők és a pedagógusok szerint.

Polt Péter: Szakszerűen járt el az ügyészség, mikor nem rendelték el Völner Pál letartóztatását

Törvényesen és szakszerűen járt el az ügyészség, amikor nem rendelték el a korrupció gyanújába keveredett Völner Pál lemondott államtitkár letartóztatását, ezt írta Polt Péter legfőbb ügyész a DK-s Vadai Ágnes kérdésére. A képviselő szerint furcsa, hogy míg a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét letartóztatták, a gyanú szerint általa lefizetett volt államtitkár szabadlábon védekezhet. Polt Péter szerint a két érintett ügyét nem kell egymáshoz hasonlítani.

Elrendelt és elszabotált nyomozások – jól dokumentált esetek kerültek süllyesztőbe

Varga Judit igazságügyi miniszter egy számára sértő Facebook-poszt miatt tett feljelentést, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig azonnal nyomozást indított az ügyben. Ugyanezen a napon megszüntették az eljárást az Audi győri Logisztikai Központjának létesítése előtti földügyekben, amelyek kapcsán Borkai Zsolt volt győri polgármester neve is felmerült. A korrupciós ügybe keveredett Völner Pált a mai napig nem tartóztatták le, miközben a Városháza „eladása” kapcsán össztűz alá került a budapesti városvezetés. Dokumentált esetek kerülnek süllyesztőbe, miközben a bolha olykor elefántnak látszik.

Választási csalás miatt nyomoznak Simonka választókerületében

A választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a Dél-Békésben, erősítette meg a Narancs.hu információját a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A járvány miatt azonban elhalasztották a tömeges tanúmeghallgatásokat.

Fordulat a Czeglédy-perben: Újabb bíró szállt ki elfogultság miatt

Megint indulhat a bíró-casting a Czeglédy Csaba és társai ellen folyó büntetőügyben: egyszer már le kellett cserélni a bírói tanács két tagját, de most az egyik később beszálló bíró is elfogultságot jelentett be önmagával szemben – tudta meg a hvg.hu. A Szegedi Törvényszéknek ezért megint egy újabb, támadhatatlan büntetőbírót kell hadrendbe állítania, hogy folytatódhasson a költségvetési csalás miatt régóta húzódó eljárás.

ÍGY SZÁLLT BE A FIDESZ KAMPÁNYÁBA AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÁLTAL TÁMOGATOTT IRODA SALGÓTARJÁNBAN

A jogosulatlanul használt doktori címével, majd alpolgármesterként elnyert uniós milliókból felújított, ám évekig nem működő vendégházával ismertté vált Fenyvesi Gábor fideszes politikus civil szervezete működteti az Európai Bizottság által is támogatott Europe Direct-hálózat Nógrád megyei irodáját. Úgy tűnik azonban, hogy nem tudtak ellenállni a kísértésnek, hogy az elvileg politikailag semleges, ismeretterjesztő feladatot ellátó irodát ne használják politikai célokra is.
Találatok: [270]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>