language

Akták:

Elsikkasztott sümegi jövőegyetem highlight_off

Személyek:

Végh László highlight_off
28.000.000 Ft

Elsikkasztott sümegi jövőegyetem

Elsikkasztott sümegi jövőegyetem

A John Henry Newman Felsőoktatási Központ a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán működött, 2015-ben pedig közösségi képzési központot hozott létre Sümegen. A sümegi főiskolán 2016 szeptemberétől kétféle felsőoktatási szakképzést indítottak volna, gazdálkodás és menedzsmentet, illetve kereskedelem és marketinget tanítottak volna levelezős BA hallgatóknak. Működése a 2016 januári akkreditációval kezdődött meg, azonban az intézmény 2016 júliusában meg is szűnt a körülötte kialakult sikkasztási botrányok miatt. A rendőrség az ügyben másfél év után 2017. októberében lezárta a nyomozást.

 


 

 

 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

A rendőrség nem talált semmit a fura sümegi egyetemnél

Másfél évig nyomozott a rendőrség a legalábbis fura sümegi "jövőegyetem" gyanús ügyei miatt, de nem találtak semmit, lezárták a nyomozást, adta hírül a hozzájuk kapcsolódó Kárpát-medencei Jövőegyetemért Egyesület. Az ügyről például itt vagy itt olvashat bővebben.

Elfuserált háttérhatalomnak csorgatta az MNB-alapítvány a közpénzt

A John Henry Newman Oktatási Központtal és a sümegi népfőiskola sztorijával az MNB-alapítványok támogatásainak napvilágra kerülésekor kezdtünk foglalkozni. Ekkor még úgy tűnt, ez is csak egy a sok, nehezen megindokolható dolog közül, amit az alapítványok közpénzből támogattak. Azóta viszont újabb fordulatot vett az ügy: erős a gyanú, hogy a jegybanki juttatást nem egyszerűen hülyeségekre költötték, hanem jelentős részét egész konkrétan ellopták. A jövőegyetemet megálmodó egyesület egy része megszabadulna a felelősöktől, ezért feljelentést tett, a másik fele viszont koholt vádakat emleget és visszatáncolna.
Találatok: [2]  Oldalak:   1