Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

A dékán és a HÖK kétes szerződésekkel mozgattak át pénzeket a jogi kar alapítványába

Több millió forintot mozgattak át az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzatától a kari alapítványba a hallgatói önkormányzat tisztségviselői – mutatják az Átlátszó Oktatás birtokába került dokumentumok. A kar dékánja, Király Miklós aláírásával ellátott szerződések értelmében 2009-ben, 2010-ben és 2012-ben összesen legalább két és fél millió forintot utaltak ki a mindenkori HÖK-elnökök támogatásával tizenegy hallgatónak, azzal megállapodással, hogy a kiutalt összeget befizetik a kari alapítványhoz.

Hiába vesztett pert, az ELTE már megint nem árulja el a HÖK-ös kifizetéseket

Két év pereskedés után árulta el az Eötvös Loránd Tudományegyetem, hogy a jogi kar hallgatói önkormányzat tisztségviselői mennyit keresnek. Most rákérdeztünk a frissebb számokra, de az ELTE már megint nem árult el mindent. Természetesen perelünk.

Erőszak után: kormányzati gyomros a hallgatóknak

Drasztikusan meggyengülhetnek a hallgatói érdekképviseletek, ha a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) javaslatait megszívleli a kormány. A gólyatábori botrány miatt kipécézett ELTE-n például 12-ről három főre csökkenne a hallgatók létszáma az egyetem legfőbb döntéshozó szervében, a szenátusban, és ezzel párhuzamosan a kari tanácsokban is kevesebb diák ülne. A támadás az egyik olvasatban a kormány kontra hallgatói szervezetek-meccs egyenes folytatása, ugyanakkor vannak olyan hangok is, amelyek szerint a HÖK-ök nem azzal foglalkoznak, amivel kellene nekik, és ezért volna ideje újragondolni a jogköreiket.
Találatok: [4]  Oldalak:   1