Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

engedély highlight_off
vadászat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Több ezer hektár vadászterületet igényelt a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke

Tagtársai szerint a Safari Club Egyesület nevében, de annak felhatalmazása nélkül igényelt vadászterületet az állami Gemenc Zrt.-től az egyesület elnöke, Halmágyi-Takács István, aki nemrég azzal került be a hírekbe, hogy az I. kerületben lévő 165 négyzetméteres önkormányzati bérlakásáért 64 ezer forintot fizet havonta. A Halmágyi-Takács által elnökölt egyesület vezetőségi tagjai lemondásra és kilépésre szólították fel az elnököt, aki egyes vélemények szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez fűződő jó kapcsolatára támaszkodhatott a magánakció során.

Megvan az engedély, terjeszkedhet Mészáros vadásztársasága

A felcsúti polgármester tavaly vadászati céget és vadásztársaságot is alapított. Előbbi, a Vért Vadászati Kft. eredetileg 17 ezer hektáron végzett vadászati tevékenységet, idén júliusban azonban két engedélykérelmet nyújtott be a környezetvédelmi hatósághoz.

Mészáros Lőrincék vadásztársasága tovább terjeszkedik Alcsútdobozon

A Vál-Völgye Vadásztársaság a jelenleg 825 hektáros Vérti vadaskertet 95 hektárral bővítené, és létrehozná mellette a 291 hektáros Ginza vadaskertet. A terjeszkedés állami és magántulajdonú földeket egyaránt érint, és Mészáros Lőrincék már az összesre megkapták a területhasználati engedélyt. A Ginzában főként muflonra és vaddisznóra lőhetnek majd a vendégek, a kibővített Vértiben dám- és gímszarvasra is. Az optimális vadlétszám elérésére 5 éves tervet készítettek, a vaddisznókat a szomszédos szabad területekről akarják befogni. A környezetvédelmi engedély folyamatban van, az illetékes hatóság közmeghallgatásokat rendelt el az ügyben.

Nem fogják pótolni a vizet a kiszáradt madárrezervátumban

Visszaállamosítjuk a nagybereki vízirezervátumot, megbüntetjük a felelősöket, az állam a gazdálkodóval fizetteti meg a vízpótlást – hangzottak el a hivatalos dörgedelmek, miután megjelent cikkünk a Balatonfenyves melletti természetvédelmi terület lecsapolásáról.

Fegyelmik a vízirezervátum lecsapolásáért

A környezetvédelmi államtitkár visszavonta a vízjogi engedélyt, ami alapján lecsapolták a Nagybereki láp vizét, és fegyelmi eljárásokat kezdeményezett. A vizet leeresztő társulat mindkét félnek megfelelő megoldásban bízik.

Gyurcsány szerepe megkerülhetetlen - Interjú Budai Gyulával

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök büntetőjogi felelősségét mindenképpen vizsgálni kell – vallja Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a sukorói kaszinóprojektről.

Benedek gyanús ügye

Törvénytelenül adott vadászati engedély kiadására szóló meghatalmazást egy Békés megyei állami földterületen Benedek Fülöp, az agrártárca volt szakállamtitkára, amelyről a bírósági döntés a napokban született meg.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>