Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Akták:

E.ON cégek felvásárlása highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [32]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Sesztákék szerint rendben volt az E.ON-vétel

A nemzeti fejlesztési minisztérium az ég világon semmi hibát nem lát az E.ON hazai gáznagykereskedőjének és gáztárolócégének tavalyi megvásárlásában. A két cégért az állami MVM 281 milliárdot fizetett, bár akkori értékük mínusz több százmilliárdra is rúghatott; emiatt hűtlen kezelés gyanújával a napokban feljelentések születtek.

Gigabukta az E.ON-vétel

Az Orbán-kormány rendkívül rossz üzletet kötött a német E.ON-csoporttal. A tavaly megvásárolt gáznagykereskedő cég és a gáztárolók értéke akár több százmilliárd forinttal is kevesebb lehet annál, mint amennyit az állam fizetett.

E.ON-VISSZAVÁSÁRLÁS: AZ NFM SZERINT NEMZETI ÉRDEK VOLT AZ ÜZLET

Nemzetstratégiai érdeknek, illetve a magyar emberek szociális és energiabiztonságát szolgáló sikeres tranzakciónak nevezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az E.ON gázüzletágának visszavásárlását. Azt, amiről kiderült, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) több száz milliárddal többet fizethetett érte, mint amennyit ért.

Óriási bukta a rezsiharcban

Közzétették az E.On-vásárlást előkészítő, eddig titkos dokumentumokat. Az anyagokból kiderül, tényleg sokkal drágábban vettük meg a cégeket, mint amennyit reálisan értek, a nemzeti vagyonkezelő szerint szabálytalan volt már az előkészítés is, és felvetődik a tiltott állami támogatás kérdése. A 260 milliárdos vásárlás valójában 465 milliárdba került, a tárolókat pedig azért vették meg, hogy egy részüket bezárják.

Akár 600 milliárd forint veszteséget okozhat az Eon földgáz-nagykereskedő megvásárlása

Másfél évvel ezelőtt indítottunk pert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, hogy megismerhessük az állami tulajdonú Magyar Villamos Műveknek az Eon földgáz-nagykereskedő és a földgáztározók megvásárlásáról döntő közgyűlésére kiadott mandátumot és az azt megalapozó előterjesztéseket. A Vagyonkezelő utolsó töltényig küzdött, hogy elzárhassa ezeket a nyilvánosság előtt, de mind első fokon, mind másodfokon, mind pedig a Kúria előtt nyertük a pert. Most pedig végül megkaptuk az iratokat is, amiket közzé is teszünk. Kezdjük érteni, miért nem akarta kiadni az előterjesztéseket a Vagyonkezelő: azok az E-on földgáz-nagykereskedő piaci értékét a Take-or-Pay kockázatok beárazásával együtt -600 milliárd forintra, nem tévedés, mínusz hatszázmilliárd forintra teszik.

Jogerős: a Vagyonkezelőnek ki kell adnia az EoN-ügylet előkészítő anyagait

A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, így most a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 15 napon belül köteles nekünk kiadni az Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlésére az EoN földgázcégeinek megvásárlásához készített előterjesztést minden mellékletével együtt.

Brüsszel vizsgálódik az E.On-ügyben

Megkezdte az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatósága az MSZP által az E.ON-ügyben tett ­beadvány vizsgálatát – ezt a brüsszeli illetékesek erősítették meg a Népszabadság munkatársának.

E.ON-ügy: Már Brüsszelben a beadvány

Az MSZP szerint a magyar emberek érdekében lépnek, a Fidesz szerint ez hazaárulás. Véglegesítették és elküldték azt a beadványt Brüsszelbe, amelyet az MSZP elnöke, Mesterházy Attila és a párt egyik EP-képviselője, dr. Gurmai Zita jegyez az E.ON-ügyben – értesült a Népszabadság.
Találatok: [32]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>