Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Tudományegyetemen terjesztik a legalantasabb propagandalapot

Egyre több ELTE-s karról kaptunk olyan információkat, mely szerint a Habony-közeli, pártsemlegesnek kevéssé mondható Lokál napilapot rendszeresen terjesztik az egyetemen, sőt van ahol külön újságtartó állványt is fenntartanak neki. Feltehetőleg valamilyen szerződéses viszonyban áll a kormányközeli újság, és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, ugyanis – mint azt több olvasónk is jelezte – a korábban külön a Metropolnak fenntartott helyeken ma már a Lokál példányai találhatóak meg.

Hogy tehetik ezt Orbán Viktor kollégiumával?

A Fidesz bölcsőjét azért kezdték felújítani, átalakítani, hogy legyen elég szálláshely a vizes vb-re. A projekt határideje május legvége volt. Illetve lett volna.

Perelni kellett az ELTE-t, hogy megtudjuk, hova ment a közpénz

Közérdekű adatigényléssel fordultunk az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez, hogy adják ki nekünk a 2015-ös pót-gólyatáboruk költségeit. Az ELTE először megszakította velünk a kommunikációt és csak egy peres eljárás hatására adta ki az Orientációs Napok költségkimutatását.

A dékán és a HÖK kétes szerződésekkel mozgattak át pénzeket a jogi kar alapítványába

Több millió forintot mozgattak át az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzatától a kari alapítványba a hallgatói önkormányzat tisztségviselői – mutatják az Átlátszó Oktatás birtokába került dokumentumok. A kar dékánja, Király Miklós aláírásával ellátott szerződések értelmében 2009-ben, 2010-ben és 2012-ben összesen legalább két és fél millió forintot utaltak ki a mindenkori HÖK-elnökök támogatásával tizenegy hallgatónak, azzal megállapodással, hogy a kiutalt összeget befizetik a kari alapítványhoz.

Botrányos kancellárokra bízták az egyre sorvadó magyar egyetemek büdzséjét

Az egyre zsugorodó felsőoktatás is magán hordozza a Fidesz-kormány kézjegyét, többek között a kancellári pozíció létrehozásával. Tavaly októberben, mikor az új poszt új embereit bejelentették, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter azt mondta: a menedzser-szemléletet szeretnék erősíteni a felsőoktatásban. A tudomány és az oktatás kérdéseit meghagyták a rektoroknak, a kassza kulcsát viszont odaadták a kancellároknak, Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár szerint ezzel a magyar munkaerőpiacon létrehoztak egy új menedzser-típust.

Az ELTE hallgatói önkormányzata mégsem annyira elkötelezett a nyilvánosság mellett

Májusban kérdeztük meg az ELTE-t, hogy mennyit keresnek a HÖK-ösök. Az egyetem nem árulta el az adatokat, ezért pert indítottunk. A hallgatói önkormányzat viszont akkor azt mondta, hogy ők „támogatják a teljes nyilvánosságot”. A kifizetéseket ennek ellenére ők is csak nevek nélkül adták ki.

Tanári nyomásgyakorlásra hivatkozva szavaztak érvénytelenül a hökösök

Előre megbeszélten adtak le érvénytelen szavazatokat a Hallgatói Önkormányzat küldöttei az ELTE BTK április 30-ai dékánválasztó Kari Tanács ülésén. Döntésüket az akkori HÖK elnök, Sujtó Attila az oktatóktól érkező nyomásgyakorlással indokolta. A szavazás így, 17 érvénytelen szavazat mellett Dr. Borhy László győzelmével zárult.

Hiába vesztett pert, az ELTE már megint nem árulja el a HÖK-ös kifizetéseket

Két év pereskedés után árulta el az Eötvös Loránd Tudományegyetem, hogy a jogi kar hallgatói önkormányzat tisztségviselői mennyit keresnek. Most rákérdeztünk a frissebb számokra, de az ELTE már megint nem árult el mindent. Természetesen perelünk.

ELTE: törvényes a milliós ösztöndíj

Az ELTE szerint bár néhány kirívó esetben egy-másfél milliós ösztöndíjtételeket is kifizettek, nem merült fel a törvénytelenség gyanúja, a rendelkezésre álló keret felosztása minden esetben a jogszabályi előírások és az egyetemi szabályzatok szerint történt és történik.
Találatok: [40]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>