language

Intézmények:

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) highlight_off
Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) Zrt. highlight_off

Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) Zrt.

Az MKB Bank (korábban Magyar Külkereskedelmi Bank, röviden: MKB) egy magyarországi általános kereskedelmi bank, melyet 1950-ben a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank államosítása utáni átalakításával és átnevezésével hozott létre az akkori kommunista rendszer, hogy a Magyar Népköztársaság külkereskedelmi pénzügyleteit egyetlen helyen tudja kezelni.

1987-ben a kétszintű bankrendszer bevezetésekor a bank normál kereskedelmi bankká alakult át, majd 1994-ben privatizálták. Ezután a Bajorország 94%-os tulajdonában lévő Bayerische Landesbank magyarországi leánybankja volt. 2014-ben megvásárolta a magyar állam. (Wikipédia)

2018-ban derült ki, hogy két magántőkealapon - A New Vezigland Kft.-n és a Next Future Project Kft.-n - keresztül hivatalosan is Mészáros Lőrinc és akkori felesége, Kelemen Beatrix Csilla kezébe került az MKB Bank csaknem ötven százalékos részvénycsomagja.

Az MKB Bank Magyarország ötödik legnagyobb bankja volt, mielőtt 2022-ben egyesült a Budapest Bankkal, melynek következtében a második legnagyobb hazai bankká vált. 2023. április 30-án megszűnt, technikailag úgy, hogy a Takarékbankbeolvadt az MKB-ba, és az egyesült entitás MBH Bank Nyrt. néven folytatja. A teljes felvásárlási folyamatról itt olvashat.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Matolcsy figyel arra, hogy a családtagok is pozícióban legyenek

Amióta Matolcsy György jegybankelnökként nekifogott a nemzeti értékek őrzésének, nagyobb figyelmet fordít arra is, hogy másfajta értékeket is a szerinte megfelelő polcra helyezzen. S mivel a család a legnagyobb érték, a rokonságot is megfelelő helyen érdemes tudni. Tágabb családjából ma hatan vannak pozícióban.
Találatok: [1]  Oldalak:   1