language

Személyek:

Eppel János highlight_off

Intézmények:

Hunguest Hotels Zrt. highlight_off

Eppel János

Eppel János 2001-től 2020-ig a Porsche Hungária ügyvezetője. 2015-től a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének társelnökeként is tevékenykedik. Emellett a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének is tagja, akárcsak két sportklubnak, továbbá felügyelőbizottsági tag az Eximbanknál. 

A közbeszerzéseken rendszeresen nyerő üzletember rengeteg állami földet nyert árveréseken. Ezek közül a balatonfüredi földjéből egy darabot kivették a művelési ágból, és engedélyezték, hogy luxusszállodát építsen a területre. Az építési költségekre a hitelt a Matolcsy György unokatestvére - Szemerey Tamás - nevével fémjelzett Növekedési Hitel Bank adta. 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Házipénztárként használják az Eximbankot kormányközeli üzletemberek

A Fidesz rogánista köre mindent járó malmocskaként használja az állami Eximbankot, mintegy konkurenciát teremtve (a formálisan legalábbis) a nagy vetélytárs Lázár János alá rendelt MFB-nek. Az ismertebb hitelek: a most visszafizetett Vajna-féle tévévásárlási hozzájárulás, a Garancsi-féle Kopaszi-gát, a Mészáros-közelbe zsilipelő szállodalánc finanszírozása, és így tovább. Ezek mellett eddig kevesebbet vagy éppen semennyit sem emlegetett tételekre is bukkantunk: milliárdos hitelt kapott például a kormánybarát izraelita felekezet, a Köves Slomó-féle EMIH baromfifeldolgozója is, de hiteleznek repülésszimulálást, diósgyőri fantomkohót és L. Simon-közeli agrárbizniszt is. Repkednek a milliárdok a részben a nemzetközi tőkepiacról finanszírozott állami pénzintézetnél.
Találatok: [1]  Oldalak:   1