language

Helyek:

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [94]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Móricz Zsigmond segítségével jogerősen pert nyertünk Érd fideszes volt alpolgármestere ellen

Az elmúlt évek során cikksorozatban tártuk fel az érdi óvodaépítési közbeszerzésekkel kapcsolatos visszásságokat. Az egyik ezek közül az, hogy a kivitelező cég tulajdonosa rokona Bács Istvánnak, Érd korábbi fideszes alpolgármesterének. A vállalkozó fivére ugyanis feleségül vette a politikus testvérét. Erről beszámoltunk, majd Bács beperelt minket, mondván: hazugság, hogy ő és a vállalkozó rokonok lennének. A pert első fokon meg is nyerte, másodfokon azonban az Átlátszónak adott igazat a bíróság.

Schadl György sofőrje is árverésen szerzett meg egy házat, a 40,5 milliós ingatlanért csak 24,5 milliót kellett fizetnie

Végrehajtási árverésen, ráadásul a valós piaci árnál jóval olcsóbban vett meg egy érdi ingatlant Schadl György sofőrje. Az eset feltehetően törvényes volt, azonban rendszerszintű problémára világít rá: megmutatja, hogy miként lehet olcsón megszerezni az amúgy is szorult helyzetben lévő adósok vagyonát.

Ismét elmeszelték Mészáros Lőrinc családi cégét az érdi „fehér út” ügyében

28 tulajdonos hozzájárulása nélkül épített illegálisan utat részben természetvédelmi területen Érd és Sóskút között a Mészáros Lőrinc családja által tulajdonolt cég alvállalkozója – értesült az Átlátszó. A kormányhivatal a legújabb döntésével elmarasztalta az Orbán Viktorhoz közel álló oligarcha családi cégét és alvállalkozóját. A határozat kimondja, hogy az érdi köznevelési centrum építési törmelékéből építették az utat, a kezeletlen hulladék lerakása pedig jogszabályi tilalomba ütközik. A kivitelezők a döntést nem hagyják annyiban, a „fehér út” ügye a bíróságon folytatódik tovább.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálja a korrupciógyanús érdi óvodaépítéseket

Az Átlátszó 2019-ben kezdte feltárni az akkori fideszes városvezetés által kiírt óvodaépítési közbeszerzések körüli kartellgyanús ügyeket. Információink szerint az önkormányzat belső vizsgálatának lezárulta után Érd ellenzéki polgármestere nemrég bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, ami befogadta azt. Megtudtuk, hogy a korábbi hírektől eltérően nem két, hanem nyolc érdi óvodaépítési projekt miatt tett feljelentés alapján folytat nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság is. 

Letagadott rokonság: ismét perrel fenyegetőzik a büdöskommunistázó fideszes politikus

A volt alpolgármester most azt állítja: a szó jogi és köznapi értelmében sem rokona az érdi közbeszerzéseken tündöklő építőcég tulajdonosának. Annak ellenére sem, hogy a városi közéletet közelről figyelők között ez a viszony közismert: a volt fideszes alpolgármester nővérének és a cégtulajdonos vállalkozó fivérének házasságkötéséről szóló Facebook-posztot 273-an lájkolták, és a céghálóban is több összefonódásra bukkantunk.

Érdi botrány: egyvalaki írta a „versengő” óvodai közbeszerzési ajánlatokat

Egy két évet felölelő vizsgálati jelentés szerint az érdi óvodaépítési közbeszerzések során az elvileg egymással versengő meghívott cégek ajánlatainak szerzője ugyanaz a felhasználó volt a beadott pályázati CD-k metaadatai szerint. A jelentéstevő közel 60 oldalon keresztül sorolja a közbeszerzési szabálysértéseket, korrupciógyanús részleteket. Az is kiderült, hogy a volt fideszes alpolgármester projektkoordinátora volt több olyan eljárásnak, amelyekben a pályázatot rokonának cége nyerte meg. A Pest megyei város ellenzéki polgármesterének feljelentése után büntetőeljárás kezdődött kartellbűncselekmény miatt.

Kettős megfigyelési botrány Érden: poloska a hivatalban, illegális adatlekérések

Két hónap alatt két megfigyelési-adatgyűjtési botrány robbant ki Érden. Ingatlannyilvántartási adatokat kértek le illegálisan fideszes (és más ügyben, nem fideszes) képviselőkről hónapokon át, majd nem sokkal később lehallgató-készüléket találtak a városházán. A két ügy jó alkalmat teremtett arra, hogy Fidesz és az ellenzéki szövetség egymást gyanúsítsa kémkedés miatt. Egyelőre annyi bizonyos, hogy a rendőrség mindkét ügyben nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

200 milliónyi közpénz vándorolt Érden a volt alpolgármester komájának cégéhez

Az Inteszkomp Kft.-vel 2011 és 2019 között több mint 200 millió forint értékben kötött szerződéseket az érdi önkormányzat és polgármesteri hivatal. A 28 esetből csupán 4 alkalommal volt közbeszerzés, de azokon sem zajlott nagy verseny, mert a cég vagy egyedüli indulóként, vagy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban nyerte el a megbízásokat. Az Inteszkomp tulajdonosa Argyellán Attila, aki jó kapcsolatban van Bács István volt fideszes alpolgármesterrel.

Az ellenzéki polgármestert is megmentette a kormányhivatalok sajátos jogértelmezése

A Fidesz alig leplezett várakozásai ellenére nem távolították el polgármesteri székéből Csőzik Lászlót, Érd ellenzéki polgármesterét. A galibát az összeférhetetlenségi szabályok tavaly tavaszi, szinte észrevétlen kiegészítése okozta. Csak 2022 elején, a vagyonnyilatkozatok leadása után vált nyilvánvalóvá: Csőzikhez hasonlóan több fideszes polgármester is összeférhetetlenségi helyzetbe került, amiért illetménye mellett máshonnan is díjazást fogadott el.

Mészárosék cége beperelte a Pest Megyei Kormányhivatalt a „fehér út” ügyében

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. bíróság előtt támadta meg a Pest Megyei Kormányhivatal egyik elmarasztaló határozatát. A hivatal útügyi hatósága korábban arra kötelezte a céget, hogy az Érd és Sóskút között létrehozott, az építési hulladék színe alapján „fehér út”-nak nevezett utat zárja le, és az eredeti állapotot állítsa helyre. A rendőrség ugyanakkor továbbra is felderítési szakaszban, ismeretlen tettes ellen nyomoz hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.
Találatok: [94]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>