language

Helyek:

Európa highlight_off

Kulcsszavak:

közigazgatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

A Merkel-éra utolsó ajándékával foglal el megbonthatatlan hadállást Orbánék liblingje

Egy esetleges kormányváltás után is biztonságban lesz a 4iG, Mészáros Lőrinc korábbi érdekeltsége, amelyet nemzetközi multivá tesz az állami segítség és a német hadiipari óriás, a Rheinmetall tőkéje.

„Szar, szemét szekusok” – kitálal a Fidesz volt titokminisztere

Váratlanul erős beszédet mondott egy augusztus 20-i ünnepségen Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal vezetője. Az első Orbán-kormány titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztere arról beszélt: „ellenérdekelt titkosszolgálat” meg akarja fosztani pozíciójától, hogy a helyébe saját emberét ültesse. Nem sokkal beszéde után Demetert valóban leváltották. Az érintett a teljes magyar sajtó érdeklődését elhárította, de a Válasz Online-nal kivételt tett, így feltehettük neki kérdéseinket. A szekusozás az új huszonhárommillió román? Miért higgyük el, hogy nem egy sértett ember vagdalkozik? Miért állítja, hogy a román titkosszolgálat harminc éve használ Magyarországra telepedett erdélyieket? Exkluzív nagyinterjú.

Keserűvé és dühössé tett, hogy hallgatnom kell a csalásról

Zuzana Hlávková 8 hónapig dolgozott a szlovák külügyminisztériumban, a soros szlovák EU-elnökségnek. Munkája során többtízezer eurós csalásokra, és előre lejátszott álpályázatokra is rálátott. Panaszaival elment a külügyminiszterig, de mindenhol lesöpörték az ügyét, ezért otthagyta a minisztériumot.

Mire jó egy korrupcióellenes ügyészség?

A múlt heti választások előtt jelent meg a Bloombergen egy elemzés Románia helyzetéről. A cikk legérdekesebb részét Kasnyik Miklós így foglalta össze: “pont itt valamiért nem kell attól tartani – világ többi demokráciájával ellentétben –, hogy valamilyen vérgőzös idegengyűlölő populista troll fog hatalomra kerülni. A románok a keménykezű antikorrupciós ügyészségüknek köszönhetően nem érzik úgy, hogy politikai elitjük érinthetetlen lenne”.

Kiskapu: Tényleg kikerülhetjük a magyar adókat észt elektronikus állampolgársággal?

Az e-állampolgárság mellett fél óra alatt alapítható cég, online beadható adóbevallás és mérlegbeszámoló, illetve helyi banki tranzakciók is kezdeményezhetőek az Észt Köztársaságban, anélkül, hogy odautaznánk. Adóilletőséget azonban mindez nem ad, és csak nagyon korlátozottan alkalmas arra, hogy a magyar cégek kihasználják a társasági adót (tao) alig ismerő észt adórendszer előnyeit.

Családtagjait alkalmazta egy RMDSZ-képviselő

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a román legfelső bíróság Kerekes Károlyt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselőjét amiatt, hogy feleségét, illetve fiát alkalmazta marosvásárhelyi képviselői irodájában. A képviselő ellen januárban emelt vádat a legfőbb ügyészség, miután a tisztségviselők vagyonosodását vizsgáló Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) érdekbeli összeférhetetlenségnek nyilvánította a családtagok alkalmazását. A nem jogerős ítéletben a bíróság 3000 lej (210 ezer forint) perköltség megtérítésére kötelezte a törvényhozót, négy év próbaidőt állapított meg, és mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta állami tisztségek betöltésétől.
Találatok: [9]  Oldalak:   1