language

Helyek:

Európa highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3647]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Először felügyelheti EU-testület a lobbiszabályok betartását

Az alkotmányügyi szakbizottság után a héten várhatóan az EP plenárisa is támogatni fogja egy uniós szintű etikai testület felállítását, amely egyelőre hét EU-intézményben felügyeli majd a választott politikusokra és tisztviselőkre vonatkozó magatartási szabályok betartását.

Nehézkesen számolt el az orosz hátterű propagandaoldal a Kásler miniszteri keretéből kapott pénzzel

Csaknem két hete derült ki, hogy magyarok is részei lehettek annak a Moszkvából finanszírozott propagandahálózatnak, amelyet a cseh titkosszolgálat leplezett le. Az oroszpárti narratívát főként a prágai székhelyű Voice of Europe hírportálon keresztül terjesztették, de egy Budapestről szerkesztett weboldal, a Visegrád Post is a titkosszolgálatok látóterébe került. Múlt heti cikkünkben említettük, hogy a Visegrád Post sikerrel pályázott Kásler Miklósnál (bár nyilván a miniszter nem tudta, kit támogat), most pedig megszereztük a pályázatot is. Ahogy egy érdekes beszélgetés nyomát is megtaláltuk.

Így kerültek a kémelhárítás látókörébe az orosz propagandahálózat magyarországi leágazásai

Magyarországon a szuverenitás védelme kimerül az ellenzék és a független sajtó vizsgálatában, egzecíroztatásában. Pedig a saját portájuk előtt is lenne mit söprögetniük a Rogán Antal befolyása alatt álló magyarországi titkosszolgálatoknak – derül ki egy nemzetközi elemzésből.

Megtudtuk, kit talált meg Magyarországon a kémelhárítás az orosz befolyásolási hálózat felderítésekor

Két francia és egy Budapestről szerkesztett weboldal került európai titkosszolgálatok látókörébe. A szálak a Mi Hazánkhoz vezetnek, de a Visegrád Post nevű oldalt üzemeltető cégnek miniszterként Kásler Miklós is juttatott némi pénzt a saját keretéből. A befolyásolási hálózat felderítésében közreműködő forrásokból lapunk úgy tudja, a közvetve a Kremlből irányított hálózattal Moszkvának hosszabb távú céljai lehettek.

Korrupciógyanú miatt indított eljárást a szlovák ügyészség Gyimesi György ellen

A szlovákiai választások előtt Gyimesi György a 2020-ban nyertes szlovák populista párt, az Egyszerű Emberektől igazolt a Magyar Szövetségbe, aminek az alelnöke lett. A migrációról, Sorosról, a szuverenitásról alkotott elképzelései nem állnak távol sem Robert Ficóétól, sem Orbán Viktorétól.

Kiadják Romániának a korrupt nagybányai polgármestert, aki Magyarországon keresztül menekült Németországba

A német hatóságok kiadják Romániának a szökés közben tavaly novemberben letartóztatott, korrupcióért elítélt Catalin Chereches volt nagybányai polgármestert. Catalin Chereches először Magyarországra menekült, miután csúszópénz többrendbeli elfogadása miatt 5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság. Chereches az unokatestvére személyi igazolványával elhagyta Romániát a petei határátkelőn keresztül.

Megszületett az ajánlat: részben állami pénzből vennék meg magyar befektetők a spanyol Talgo vasúti céget

A spanyol politika eddig ellenséges volt a magyar befektetővel szemben, de a Talgo vezetése barátságosnak ítélte a vásárlási szándékot, aminek az elfogadását javasolja.

Az Orbán-kormány 6750 euróval sunnyogott be a nagy spanyol vonatbizniszbe

A magyar állam szűk 7 ezer euróért szerzett 45 százalékos tulajdonrészt a spanyol Talgo vonatgyártó felvásárlására létrehozott projektcégben, de ennél minden bizonnyal nagyobb szerepet vállalna, mert a projektcég felügyelőbizottságába beült a Nemzeti Tőkeholding egyik igazgatója. A többségi tulajdonos a Szalay-Bobrovniczky Kristóf hadügyminiszter által gründolt, jelenleg egy magántőkealap által tulajdonolt Magyar Vagon-csoport, amelybe a kormány a MÁV járműgyártó és -javító kapacitásait privatizálta, és amelynek még 500 kocsit kell leszállítania az oroszokkal közösen elkezdett egyiptomi megrendelésből. Madrid az Orbán-kormány oroszbarátsága miatt nem akarja engedélyezni a stratégiai vállalatnak számító Talgo felvásárlását.
Találatok: [3647]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>