Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Evobank Zrt. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Rendre a rosszabb kamatozást választották Matolcsyék

Az MNB alapítványai közül a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) nevű azért különleges, mert ennek a kuratóriumát maga Matolcsy György jegybankelnök vezeti. Az alapítvány szabályzata szerint az alapítvány befektetéseiről ketten döntenek: a kuratóriumi elnök (vagyis Matolcsy György) és egy másik, az MNB-hez amúgy nem kapcsolódó kurátor.

Matolcsy unokatestvére mintha leginkább olyan cégeket hitelezne, amelyek személyesen hozzá kötődnek

Megnéztük, kit hitelez Matolcsy unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a Növekedési Hitel Bankja. Kiderült, hogy főleg Szemereyhez kötődő cégeket, rokonokat és egy jól behatárolható üzleti kört finanszírozta. A hitelek forrása az MNB támogatott Növekedési Hitelprogramja, és a Pallas alapítványok betétjei. Vajon mire kell figyelnie a Matolcsy György irányította felügyeletnek ennél a banknál?

Matolcsy kevesebbet kapott unokatestvérétől az alapítványi pénzek után, mint az alapkamat

Mi egyelőre nem kaptuk meg egyik Matolcsy-alapítványtól és cégeiktől sem a közérdekűleg kikért szerződéseket és az azokról szóló határozatokat (továbbra is csak az általuk közzétett hiányos táblázatok vannak a kezünkben, persze ezek is elég tanulságosak), de az MSZP nagyobb sikerrel járt.

200 milliárd: profitálhat-e Matolcsy unokatestvére az üzletből?

Egy hónapja próbáljuk kideríteni, hogy profitál-e a Matolcsy György unokatestvérének tulajdonában álló evobank az MNB gigantikus mértékű alapítványi vagyonátadásából.
Találatok: [4]  Oldalak:   1