language

Helyek:

Fejér megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [741]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Bűnöző is lehet polgármester, de már nem maradhat a helyén olyan könnyen, mint korábban

Nemrég Pál-Árgyelán Elvira, a Békés megyei Pusztaottlaka fideszes polgármestere úgy döntött, mégsem indul a polgármesteri címért, így az egyetlen jelölt a település egykori polgármestere, a költségvetési csalással vádolt korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György lehet – írta meg a 24. Nem példa nélküli az eset.

Mészáros Lőrinc az Indexnek: Még nagyobbat szeretnénk alkotni

A cégcsoport fejlődése az országhatárokon belül már korlátozott, ezért stratégiai cél a külföldi terjeszkedés, elsősorban azokban az iparágakban, amelyekben idehaza is erősek vagyunk, élen az építőiparral – mondta az Indexnek adott exkluzív interjúban Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport alapító-tulajdonosa. Állítása szerint nem versenyez Csányi Sándorral – aki a barátja –, hogy melyikük az ország leggazdagabb embere, vannak ugyanakkor olyan területek, ahol igenis rivalizálnak, ilyen immár a bankszektor. A felcsúti nagyvállalkozó beszélt lapunknak arról is, mennyire intenzív a kapcsolata Orbán Viktor miniszterelnökkel, és mit szól ahhoz, hogy Lázár János szerint az országnak több Mészáros Lőrincre és Szijj Lászlóra lenne szüksége.

Berepültünk a hatvanpusztai Orbán-rezidencia fölé (videó)

Itt a tavasz, nagy a sürgölődés-forgolódás az hatvanpusztai Orbán-rezidencián is. Ellentétben a korábbi próbálkozással, a Gulyáságyú Média stábja ezúttal „gépen szállt” az egykori főhercegi majorság „fölébe”: több érdekességet és néhány újdonságot is felfedeztünk.

Még Mészáros Lőrinc unokáinak is van földjük Hatvanpuszta környékén

Megnézte a Partizán, hogyan alakulnak a tulajdoni viszonyok a kormányfő édesapjához köthető, de a hírek szerint Orbán Viktor által is látogatott hatvanpusztai majorság szomszédságában, és azt találták, hogy a nagyobb földek a hatvanpusztai birtoktól az alcsútdobozi golfklub bejáratáig szinte minden esetben Orbán Viktor apjához vagy a Mészáros családhoz köthetők.

Milliárdos állami támogatás után köddé váltak az egykori kormányüdülő tulajdonosai

223 millió forintért adta el az állam, majd 1285 millió forint közpénzzel támogatta a lovasberényi ingatlan felújítását, de mára azt sem lehet tudni, hogy kik a tulajdonosai.

Tovább bővült az alcsútdobozi Orbán-birodalom: újabb földeket szerzett a miniszterelnök édesapja

Újabb szántóföldeket vett Orbán Győző – derült ki az állami online adatbázisból. Az ő nevén lévő hatvanpusztai birtokkal együtt mostanra legalább nyolcvanhektárnyi föld van a miniszterelnök édesapjának tulajdonában a Felcsúttal szomszédos Alcsútdobozon.

A végén még kiderül, mégsem csak vicc, hogy Lévai Anikó mondja meg, mikor vonuljon vissza Orbán

Lévai imidzse inkább a családot egyben tartó háttérember, jószolgálati nagykövet, de ha jobban megnézzük, eddig is volt nyoma a közéleti tevékenységének – például földtulajdonosként vagy a testvére körül kinövő gazdasági birodalom révén.

A felcsúti focialapítvány már nem mondja meg a kisvasút jegyeladási adatait

A kormány 2015-ben 600 millió forintnyi európai uniós támogatást ítélt meg a felcsúti kisvasút létrehozására a helyi fociakadémiát üzemeltető alapítvány részére. A kisvasutat 2016 április végén Orbán Viktor miniszterelnök személyesen avatta fel, az Átlátszó pedig évről-évre kikérte a jegyeladási és utasforgalmi adatait. Ennek azonban most vége, hiába fordultunk jogorvoslatért az Információszabadság Hatósághoz: a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ugyanis azt közölte, hogy az uniós projekt 2021 szeptemberében lezárult, és különben is már nem ők üzemeltetik az Alcsútdoboz és Felcsút között zakatoló szerelvényeket, hanem egy cég – ami egyébként az övék.

Otthonosan mozgott a Felcsút környéki fideszes világban K. Endre, akinek kegyelmet adott Novák Katalin

„Jánossal együtt elég nagy energiákkal próbálták bemosolyogni magukat a térség »kereszténykonzervatív« hatalmi világába, amolyan hivatásos jó emberek szerepkörben” – írta a 444-nek egy, a bicskei viszonyokat jól ismerő ember.
Találatok: [741]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>