language

Intézmények:

Felis Magántőkealap highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Saját egyetem és féktelen luxus – a Matolcsy-kör is beszállt a „magántőkealapos honfoglalásba”

Az a jegybanki alapítványi vagyon, amely 2015–2016-ban a kormány szerint „elvesztette közpénz jellegét” mára még tovább privatizálódott – részben a Matolcsy család közvetlen közelében működő magántőkealapokhoz. A Válasz Online gyűjtése szerint ez történt a Budapesti Metropolitan Egyetemmel, a NER kedvenc éttermeként azonosított Felix épületével, továbbá számos irodaházzal és luxusvillával.

Frissítik a villát, ahol Matolcsy Ádám lakott

Hadházy Ákos csütörtökön írt Facebook-oldalán arról, hogy a villában, amit 2015-ben vásárolt a Nemzeti Bank alapítványa azért, hogy ott kutatóközpontot létesítsen, Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám lakik. Azt írta, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványa a házat néhány év később eladta, „most papíron Matolcsy Ádám barátjának Felis nevű magántőkealapjának érdekeltségébe tartozik”. Matolcsy Ádám az RTL Klub híradójának elismerte, hogy valóban lakott a villában, de hozzátette, hogy most éppen nem tartózkodik ott. Viszont lehet, hogy majd még fog, mert mint mondta, a tulajdonos nagyon rugalmas, akár hónapokra is kész bérbe adni az épületet.

A Hegyvidéken szárnyal, a Városháza körül zavarórepülést végez a NER

Fidesz-közeli cégek sora telepedett meg a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, ahol fel szokott tűnni Gansperger Gyula is, a Városháza-gate egyik főszereplője.

Közpénzt is kapott a kormányközeli körök vagyonkezelőjének luxuspanziója

Exkluzív családi és baráti víkendekre kínálja a Kisfaludy-program támogatásával megépült új balatoni szálláshelyét Száraz István.

Matolcsy fiának barátja tűnt fel egy volt MNB-s szálloda tulajdonosa körül

Száraz István az MNB-elnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátja, de olyan ügyletekben is részt vesz, amelyek a kormányfő lányához és vejéhez köthetők.

Exkluzív: 43 titkos pénzalapot kezel a NER felsőelitje

Noha a Fidesz 2010 előtt mindennek elhordta az offshore-ozó vállalkozókat, és megígérte, hogy száműzi a gazdasági életből a tulajdonosrejtegető cégformákat, a Nemzeti Együttműködés Rendszere mégis létrehozta a maga titkos „pénzeszsákjait”, amelyekre aztán óriásvállalatokat épített. A Covid-időszakban különösen elszaporodtak az úgynevezett magántőkealapok; számuk mára a hatvanat is meghaladja. 43-at egyértelműen a kormányközeli felsőelit kezel, de a többi sem esett messze a hatalomtól. Azt tehát tudjuk, „hol a lé”. Csak azt nem, honnan van és pontosan kié.

A Matolcsy-fiúk barátja, az Origo volt tulajdonosa áll az MKB rejtélyes új tulajdonosai mögött?

Bizonyosság erről nincs, ám a nyilvánosan elérhető céginformációk alapján a szálak Száraz Istvánhoz vezetnek.
Találatok: [7]  Oldalak:   1