language

Személyek:

Felsmann Balázs highlight_off

Akták:

Sulinet-botrány highlight_off

Sulinet-botrány

Sulinet-botrány

A Sulinet a magyarországon lappangó digitális írástudást volt hivatott fejleszteni a diákokban. A programhoz köthető botrány első etapja az volt, hogy 1997-ben Kóka János érdekeltsége (Elender) nyert meg egy kapcsolódó tendert, majd kiderült, hogy a tender kiírásának előkészítésében részt vevő oktatási tárca munkatársai, köztisztviselők Lepp Gyula, Elender-alapító üzletember nyaralójában töltöttek együtt egy hétvégét. Az érintettek tagadták az összefüggést, a Gazdasági Versenyhivatal pedig leállítatta a közbeszerzést, mert azt olyan feltételekkel írták ki, ami alapján csak az Elender nyerhette meg. 2004. tavaszán mégis újabb tendert nyerhetett a Kóka vezette cég, ismét a Sulinet program keretén belül, 1,6 milliárd forint értékben. 2003-ban arra is fény derült, hogy a beszállítókat központilag választották ki és az árak a piaci ár felett voltak.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Szervezett felvilág 1.

Politikusként is messze távol tartom magam mindenféle etikailag kifogásolható tranzakciótól - nyilatkozta a minap Kóka János. A Heti Válasz azonban e kijelentést semmiképp sem alátámasztó tranzakciósorozatra bukkant. Ciprusi offshore társaságok különös körülmények között jutottak hárommilliárd forinthoz - alig három hónap alatt. Írásunkból nyilvánvalóvá válik, hogy az üzlet nem jöhetett volna létre a miniszter sógora, családi ügyvédje, egyik vitorlástársa, valamint több - jórészt a gazdasági tárca érdekkörébe tartozó - állami óriáscég nélkül.

Szervezett felvilág

Politikusként is messze távol tartom magam mindenféle etikailag kifogásolható tranzakciótól - nyilatkozta a minap Kóka János.

Szervezett felvilág

Politikusként is messze távol tartom magam mindenféle etikailag kifogásolható tranzakciótól - nyilatkozta a minap Kóka János.
Találatok: [3]  Oldalak:   1