Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Fény Kft. highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Több mint öt év börtönt kért az ügyész a Pécsi Egyházmegye vagyonkezelőjének

Az ügyész öt évnél valamivel hosszabb, letöltendő, a védő ugyanakkor felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a Pécsi Egyházmegye egykori vagyonkezelőjére a Pécsi Törvényszéken, kedden.

A volt püspök nem foglalkozott a pénzügyekkel

A pécsi egyházmegye volt vagyonkezelőjének büntetőperében tanúként hallgatták meg Mayer Mihály korábbi megyéspüspököt. Mayer azt vallotta, hogy nem volt belelátása a püspökség gazdálkodásának napi gyakorlatába.

Adócsalás fantomplébániával: miért csak egy vádlott van Pécsett?

Mától folytatódik a pécsi egyházmegye volt vagyonkezelője ellen indított büntetőper. Az 51 esztendős W. Gyulát az ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, folytatólagos adócsalással, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és a számviteli fegyelem megsértésével vádolja. Lehet, hogy végül egy ember viszi el a balhét 20-30 kollégája helyett is. A gyanús esetekben szelektívnek tűnik az ügyészség vizsgálata.

Vádat emeltek a pécsi püspökség volt gazdasági igazgatója ellen

Vádat emelt a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelője ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, adócsalás, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megsértése miatt a Somogy Megyei Főügyészség.

Házkutatás a pécsi püspökség egykori szürke eminenciásánál

Wolf Gyula katolikus pap két évtizedig irányította a háttérből pécsi egyházmegye gazdasági ügyeit. A kasszából mintegy három milliárd forint hiányzik, ezért fél éve nyomozás indult. A rendőrök a közelmúltban házkutatást tartottak Wolf lakásán, közben viszont Wolf munkaügyi pert indított a püspökség ellen.

A pécsi püspök lemondásának háttere - Róma messze van

Botrányos körülmények között távozott a pécsi egyházmegye éléről Mayer Mihály. A hetvenéves főpap lemondásának hivatalos oka megrendült egészsége, ám távozását gazdasági és szexuális bűncselekmények és visszaélések miatti feljelentésözön előzte meg.

Mayer Mihály déltől nyugdíjas - bemutatkozott az új vezető

Szerdán délután rövid sajtótájékoztatót tartott Veres András szombathelyi püspök, aki dél óta XVI. Benedek pápa döntése alapján a pécsi egyházmegyét is vezeti. Megbízatása néhány hónapig tart.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>