language

Akták:

Ferencvárosi lakásügyek highlight_off

Személyek:

Palich Etelka highlight_off

Ferencvárosi lakásügyek

Ferencvárosi lakásügyek

A Belvároshoz és a Várhoz hasonlóan Ferencvárosban is az önkormányzati vezetéshez közel állók juthattak lakáshoz - áron alul. Jancsó Andrea Katalin, a Lehet Más a Politika IX. kerületi önkormányzati képviselője tárta fel a bérleti jogok körüli visszáságokat.

 

2016-ig Bácskai Jánosnak volt a hatásköre elbírálni az önkormányzati lakások kiutalását, így jutott lakáshoz Mészáros László fideszes képviselő, aki 2012 óta, havi 68 ezerért bérelte a 63 nm-es lakást. Szintén egy felújított önkormányzati lakásban él családjával Görgényi Máté ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő, a lakás bérleti jogát a politikus nagymamája szerezte meg - a 104 négyzetméteres lakás bérleti díja havi 118 ezer forint. Szomszédja Szabó József, a kerület korábbi jegyzője, aki egy 70 négyzetméteres lakást 80 ezer forint havi díjért kapott meg. Veres László, az előző önkormányzati ciklus egyik fidesz–KDNP-s képviselője 2014-ben vásárolhatott meg egy 90 négyzetméteres önkormányzati lakást a kerülettől. Az ingatlant közel 20 millió forintra értékelte a hivatal értékbecslője, a szabályok értelmében pedig a megállapított összeg 50 százalékáért, vagyis 9,6 millió forintért vásárolhatta meg a volt képviselő. De bérlakást vásárolhatott a Ferencvárosban a korábbi fideszes alpolgármester lánya is. Formanek Gyula gyermeke egy 72 négyzetméteres lakást vett meg kedvezményesen a Viola utcában. Ezért az ingatlanért is csupán a megállapított forgalmi értékének felét kellett kifizetnie, vagyis 8,7 millió forintot - a kerület tehát becslések szerint negyedáron adott túl a lakáson. Szintén bérlakáshoz jutott a nemzetgazdasági tárca miniszteri tanácsadója és férje: Varga Zsoltné Szalai Piroska korábban a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos volt, a döntés idején pedig pedig Varga Mihály miniszter tanácsadója.

 

Azért dolgozunk, hogy a korrupciós ügyek ne tűnjenek el a süllyesztőben!

▶︎ Támogass minket pártolói tagként: patreon.com/kmonitor
▶︎ Adományozz átutalással, vagy PayPalon: k-monitor.hu/tamogatas

 

Bácskai János polgármester nem tartotta aggályosnak, sem összeférhetetlennek, hogy a Fidesz–KDNP politikusai lakáshoz jutottak, még akkor sem, ha a díjak a valós piaci áraktól elmaradnak. 

 

A 444.hu cikksorozata az önkormányzat lakásbotrányáról 

 

 

 

 

 

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Visszatért Dzsugasvili, Lázár János titokzatos gázszerelője

Rég nem látott ismerős arc bukkant fel Lázár János Facebook-oldalán. Előkerült Varga József egykori fideszes parlamenti képviselő, Ferencváros valaha nagy hatalmú ura, fideszes mozgalmi nevén: Dzsugasvili.
Találatok: [1]  Oldalak:   1