language

Akták:

Fertő tavi beruházás highlight_off

Intézmények:

Közbeszerzési Döntőbizottság highlight_off

Fertő tavi beruházás

Fertő tavi beruházás

A kormány 2016-ban 8 milliárd forintot irányzott elő a Fertő-tavi turisztikai fejlesztésére, amely 2019-ben 23 milliárdra emelkedett. A Natura 2000-es környezetvédelmi területen megvalósuló beruházás miatt a kormányzat konfliktusba keveredett helyi és országos környezetvédelmi civil szervezetekkel, az UNESCO-val és Ausztriával is, de az Európai Bizottság is kötelezettségszegési eljárást indított a magyar kormánnyal szemben a környezetkárosító projekt miatt.

A projekt lebonyolításáért a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. felel, annak keretein belül a tó partján felépül egy 4 csillagos szálloda, egy közel 1000 járművet befogadni képes parkoló és egy fedett sportkomplexum is, a tó sekély, part közeli részén pedig egy 850 vitorlás befogadására alkalmas kikötő készül. A kivitelező a Mészáros és Mészáros Kft.. A közbeszerzési eljárás vizsgálatért pedig a Közbeszerzési Döntőbizottság 25 millió forintot kérne a Greenpeace-től.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2]  Oldalak:   1

Visszadobták a Fertő tavi beruházást jogtalanságok miatt támadó Greenpeace-beadványt

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint a környezetvédők nem tettek időben eleget a beadvánnyal kapcsolatos hiánypótlási felszólításnak.

Szenteste írták ki újra a Fertői közbeszerzést, még az engedélyezettnél is nagyobbat akarnak építeni

December 24-én újra meghirdették a Fertői közbeszerzést, amit előzőleg maga a kiíró Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vont vissza, miután a Greenpeace a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult a kiírás megsemmisítését kérve. A mostani közbeszerzési kiírásban viszont még a környezetvédelmi engedélyekben szereplő adatoknál is nagyobb méretek vannak megadva bizonyos elemekre, sőt, olyan épületek is felbukkantak benne, amelyekre egyáltalán nincs engedélye az állami cégnek, írja közleményében a Greenpeace. A beruházás ellen a Magyar Tudományos Akadémia testülete is felszólalt.
Találatok: [2]  Oldalak:   1