Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Személyek:

Feyér Zoltán highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Fiktív nyomozás fiktív számlák után – Az ügyészség eltussolta az 54 milliós csalást

Kecskeméten fiktív marketingszámlákkal költségeztek le 54 millió forintnyi, utánpótlásnak szánt sportcélú céltámogatást. A feljelentőt az ügyészség arról tájékoztatta, hogy a támogatás elszámolása egy nagyobb ügyben már a vádirat részét képezi, ezért nincs ok a nyomozásra. Aztán kiderült, az eset mégsem szerepel a vádiratban. Mire Polt Péter azt válaszolta, hogy félreérthetően fogalmaztak, az esetet kivizsgálták, de nem találtak szabálytalanságot. Pedig az érintett szakágak vezetői nem tudnak semmiféle működési támogatásról, és ki sem hallgatták őket.

Fideszes arculattervezés – Százmilliók tűntek el Kecskemét sportcégéből

December 1-jén kezdődik a Szegedi Járásbíróságon a kecskeméti önkormányzat sportcégének korrupciós büntetőügye, amelyben hat személy ellen emeltek vádat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. A cégből 452 millió forintot emeltek ki fiktív számlákon keresztül, a beszállítók pedig további 335 milliót követelnek. A Zombor Gábor polgármesterségének idejére visszanyúló homályos ügy főszereplője a politikai leszámolás áldozatává vált Vörösmarty Attila, a Fidesz korábbi helyi elnöke, frakcióvezetője.

Újabb csavar a KSE-ügyben

Két hónappal lemondása után még az előző ügyvezető vett fel pénzt a számlagyanúba keveredett Kecskeméti KSE sportklub számlájáról - tudtuk meg. A városvezetés azt pedig cáfolja, hogy tartoztak volna, és emiatt nem igényelhettek volna TAO-támogatást.

Távozott a kecskeméti sportklub vezetője

Benyújtotta lemondását a számlabotrányokba keveredett fideszes önkormányzati tulajdonú kecskeméti sportklub ügyvezetője: a város közgyűlése tegnap zárt ülésen el is fogadta a döntését, ahogy a cég ügyei miatt létrehozott vizsgálóbizottság részjelentését is. Noha a polgármester a legutóbbi szeptemberi közgyülésen azt mondta, a cég ügyeivel kapcsolatos könyvvizsgálói jelentés még nem készült el, egy leveléből az derül ki, az már augusztusban készen volt.
Találatok: [4]  Oldalak:   1