language

Személyek:

Ficsor Ádám highlight_off

Ficsor Ádám

1980. június 17-én született Miskolcon, nőtlen.
1999-ben a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában érettségizett, ahol tanulmányait két tannyelvű képzés (angol - magyar) keretében végezte. 1999-től 2002-ig a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen speciális módszertani alapképzésben részesült.

2000-től 2003. novemberéig a Rajk László Szakkollégiumban választott kuzusainak témakörei: banküzemtan, vállalati pénzügyek, mikroökonómia, makroökonómia, politikatudomány, agrárközgazdaság. 2003. júniusa és - 2004. januárja között az Universitat St. Gallen (Svájc) ösztöndíjasaként pénzügyi tanulmányokat folytatott. 2002. júniusa és 2004. júniusa között a CEMS (Community of European Management Schools) hallgatója is. 2002. jún. - 2004. jún. Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Gazdálkodástudományi Kar hallgatója, Főszakirány: Vállalati Pénzügyek, diplomájának minősítése: kiváló. 2002. szeptemberétől 2004. júniusáig az Agrotrust Consulting Bt. cégvezetője. 2004. júniusától- 2004. októberéig az Európai Parlamentben Harangozó Gábor európai parlamenti képviselő szakértője. 2004. októberétől 2006. júniusáig az FVM Politikai Államtitkárság titkárságvezetője. 2006. július 1-től az FVM szakállamtitkára. 2008 elejétől Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke.

Politikai érdeklődésének megfelelően az egyetemi években is intenzív társadalmi tevékenységet folytatott: 1999. szeptemberétől 2001. szeptemberéig a BKÁE Hallgatói Önkormányzat tagja volt. 2003. januárja óta az MSZP Agrár- és Vidékpolitikai Tagozat Országos Elnökség tagja. 2004. augusztusától a BalEgyenes Munkacsoport szervezője. 2004. decembere óta az MSZP Nemzeti Fejlesztési Tagozat elnökségi tagja. 2005. januárjától az MSZP Országos Választmányának tanácskozási jogú küldötte. Nyelvismerete: angol - felsőfokú gazdasági szakmai anyaggal bővített nyelvvizsga, német - középfokú gazdasági szakmai anyaggal bővített nyelvvizsga.

Forrás:
FVM

Kapcsolódó linkek:
Népszabdság interjú
Ficsor osztálytársai pályázatok közelében (Heti Válasz)
Az új kabinetfőnök - Interjú a 168 Órában
Portré Ficsor Ádámról, a miniszterelnök új kabinetfőnökéről - HVG

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

A Bajnai Gordon-féle DatAdat a baloldal bukott kampányának nyertese

A Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat, a baloldal történelmi bukása ellenére mesés, több milliárd forintos bevételt könyvelhetett el. A nemrégiben nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentésből kiderült, lényegében minden külföldi kampánytámogatás a cégcsoportnál landolt, de még a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához tisztázatlan forrásból befizetett félmilliárd forint is a szóban forgó vállalkozásoknál kötött ki.

Gigabírság, titkosszolgálati jelentések, plakátpropaganda – padlóra kerülhetnek az ellenzéki pártok

Koncepciós perekből ismert elemekkel átszőtt titkosszolgálati és ÁSZ-jelentéssel próbálja igazolni az államigazgatás az orbáni propaganda állítását: hatalomra kerülve az ellenzék külföldi érdeket szolgálna.

Rogánék egyelőre nem tudják ráhúzni az ellenzékre a tiltott kampányfinanszírozást

A „dollár-baloldalazást” igazoló jelentést igyekezett készíteni a Rogán-féle titkosszolgálat, ám eddig nem tudott bizonyítékkal szolgálni arra, hogy az ellenzék pártjait vagy kampányát szabálytalanul finanszírozták külföldi pénzekből.

Itt az újabb “dollárbaloldal”-jelentés: találtak még egymilliárdot és egy svájci alapítványt

Tovább bogozták a titkosszolgálatok és nyomozó hatóságok az ellenzék tavalyi kampányának külföldi pénzügyi támogatásait, és arra jutottak, hogy egy svájci alapítványon keresztül e célra, de már nem közvetlenül a Márki-Zay-féle MMM-hez további 900 millió forint körüli összeg érkezett.

Egy svájci alapítványtól is kapott közel 900 millió forintot az ellenzéki propagandalap kiadója a választás előtt

A Magyarországra érkező külföldi támogatások összege meghaladta a 4 milliárd forintot – derül ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján publikált jelentésből, melyet a Nemzeti Információs Központ (NIK) készített el.

A levitézlett óbaloldal propagandagépezete nyelte el a hárommilliárdos amerikai demokráciasegély túlnyomó részét

A titkosítás alól szerdán feloldott nemzetbiztonsági prezentáció szerint az Egyesült Államokból érkező dollármilliók jókora része végül a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok emblematikus arcai körül kiépült, adatgyűjtésen alapuló online politikai marketinggel foglalkozó céghálózathoz került. Még sok a kérdőjel a vizsgálatok körül, a hárommilliárd forintnyi dolláradomány vélelmezett forrásaira csak célzások szerepelnek a közzétett anyagban.

Mit kereshet a DatAdat könyvelése egy borsodi kis faluban?

Egy Szegi nevű, Tokaj környéki kis faluban találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a DatAdat könyvelésére. Lapunk értesülései szerint a nyomozók azután jutottak el a vidéki kistelepülésre, hogy sem a cég hivatalos székhelyén, sem a bejelentett könyvelőjénél nem akadtak Bajnai Gordon és társai cége tevékenysége nyomára. Egyelőre rejtély, hogyan és miért kerülhettek a DatAdat Professional Kft. papírjai éppen Borsodba.

Kétmilliárd Amerikából Márki-Zay-nak és az ellenzéknek? És ez legális volt?

Márki-Zay Péter először elszólta magát, majd mozgalma költségvetését nyilvánosságra hozva próbált menekülni a külföldi kampányfinanszírozás gyanúja alól. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

Bajnai adathalász cége is benne van a baloldal külföldi finanszírozásában

A cég ellen több vizsgálat és nyomozás is zajlik. A Datadatról az is kiderült, hogy még Márki-Zay vacsoráját is ők fizették egy kampányesemény után. A cég teljes mértékben baloldali ügyfélkörrel dolgozik, céljuk a választások befolyásolása.

Amerikai pénz és az ellenzék: kampányt még nem papíroztak le Magyarországon úgy, mint most

Csaknem kétmilliárd forint érkezett 2022 első felében Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból. Ez az összeg eltörpül a Fidesz „államosított” kampányának számaihoz képest, ám újdonság a magyar politikában. Eddig ugyanis senkinek nem volt „papírja” arról, hogy kampányának felét „kiskapusan”, de külföldről finanszírozták – ezt ráadásul épp a közös miniszterelnök-jelölt hozta nyilvánosságra.
Találatok: [24]  Oldalak:   1 2 3   >  >>