language

Intézmények:

Fidesz highlight_off

Fidesz

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség (korábban: Fiatal Demokraták Szövetsége, röviden Fidesz) magyarországi jobboldali populista, nacionalista párt, 1990 óta jelen van az Országgyűlésben. 

1988-ban alapították főleg egyetemi és főiskolai hallgatók, a párt kezdetben liberálisként határozta meg magát. 1998-2002 között és 2010 óta kormányzó párt. A párt elnöke 2003 óta Orbán Viktor.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3739]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Maglódon rommá verték a 4 milliós miniszterelnökségi forrással támogatott civil szervezetet, ami mögé a Fidesz is beállt

A jobboldal helyi viszályai miatt úgy döntött a Fidesz, hogy lecseréli helyi szövetségesét. De az új sem jött be.

Egyetlen nap alatt 62 millió forintért hirdették a fideszes propagandát Facebookon

A választási kampányok hajrájában megszokott, hogy a csapból is politikai hirdetések folynak, és ezt most, az EP/önkormányzati választás előtti utolsó héten alaposan megtapasztalhatják azok, akik szoktak facebookozni. A Meta egy nyilvános felületen, az Ad Libraryben gyűjti a politikai hirdetések statisztikáit, ebből tudjuk, hogy a magyar politika átlagosan napi 6 millió forinttal gazdagítja a céget.

A Fidesz több mint kétszer, médiája ötvenszer többet költ a választási kampányra a neten, mint öt éve

A 2019-es önkormányzati választások előtt még versenyben volt az ellenzéki oldal, sőt, többet költött, mint a Fidesz. Ugyanakkor az akkori és a mostani költések sehol nincsenek a 2022-es parlamenti választás előttihez képest.

Tompos Márton: Fideszes tulajdonú apartmanokat kínál szállásként a lenti gyógyfürdő

Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés Fidesz-KDNP-s elnöke, és Filó Gabriella, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány lenti járásbeli irodavezetője a tulajdonosa azoknak az apartmanoknak, amiket a milliárdokból felújított és bővített Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark a honlapján hirdet a szállásopciók között – hívta fel a figyelmet az összefonódásra Tompos Márton, a Momentum Mozgalom alapítója a Facebookon kedden.

Kisújszálláson Demeter Szilárd alapítványa adhatott támogatást a fideszes jelölt kampányrendezvényéhez

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Magyar Kultúráért Alapítvány pénzével támogatták a fideszes polgármesterjelölt kampányrendezvényét a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban.

Majdnem 5 milliárd forintos bevétele lett tavaly a Megafonnak

2,8 milliárd forintról 4,6 milliárdra növelte bevételeit 2023-ra a Megafon csatorna mögött álló Megafon Digitális Inkubátor Központ. Hogy pontosan mi okozta az 1,8 milliárd forintos növekedést, illetve hogy milyen bevételeket tartanak számon ezen a soron, azt a pénteken leadott cégbeszámoló az előző évivel ellentétben nem részletezte. A 2022-es dokumentumokból még kiderült, hogy a cég 2,8 milliárd forint támogatást kapott „tevékenysége céljának megvalósításához” – nem merész feltételezés, hogy 2023-ban is ezekből érkezett be az összeg. Az alaptevékenységből most sem származott bevétel.

3 milliárd forintot kapott 2023-ra az Alapjogokért Központ cége

Több mint 3 milliárd forintból gazdálkodhatott 2023-ban a Fidesz-közeli, civilnek álcázott szervezetek zászlóshajója, az Alapjogokért Központ. A szervezet mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. friss beszámolójában legalábbis 3,025 milliárdot tüntettek fel az „egyéb bevétel” soron, de a cégnek volt még 71 millió forintnyi rendes árbevétele is, vagyis összességében 3,24 milliárd folyt be hozzájuk, amit majdnem teljes egészében el is költöttek.

Szijjártó testvérének és a Rogánt reptető családi cégnek is jutott a Szerencsejáték-cég milliárdos szponzorpénzeiből

Bőkezűen osztotta a támogatást sok régi ismerősnek, baráti cégnek az állami Szerencsejáték-cég. A volt ATV-elnök vállalkozásainak 130 millió, Szijjártó Péter testvére cégének 25 millió jutott, de 85 millió került Nobilisék vitorláspartneréhez, és jutott némi apró a Rogánt és Habonyt is helikoptereztető család vállalkozásának is.

Újabb rekord: kétmilliárd forint felett a Megafon facebookos hirdetési számlája

A Megafon központ 2020 nyarán alakult, saját meghatározása szerint azért, hogy „profi Facebook-harcosokat képezzen ki”, akik aztán a közösségi médiában terjesztik a konzervatív eszmét, ellenállva a „liberális véleménydiktatúrának”. Ebből a gyakorlatban az lett, hogy rengeteg – és elég homályos eredetű – hirdetési pénzzel tolják meg a támogatott influenszereik facebookos posztjait, amelyek tartalmilag minden esetben 100 százalékosan egybevágnak a Fidesz-propaganda éppen aktuális mondanivalójával.
Találatok: [3739]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>