language

Akták:

Filozófuspályázatok highlight_off

Kulcsszavak:

Filozófuspályázatok

Filozófuspályázatok

2005-ben a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt pályázatokon a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete három évre 70 millió 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A pénzek a pályázatokban meghatározott céltól eltérő felhasználása ügyében vizsgálat indult az elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján. 2012 májusában bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az összes ügyben.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [35]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Helyreigazítás

A 2011. január 11. napján megjelentetett „Kétes kutatások: megdöbbentek a filozófia hazai képviselői”, valamint a 2011. január 17. napján megjelentetett „Filozófusbotrány: érdekes dolgokat találtak a megbízási díjaknál” című cikkeinkben valótlanul állítottuk, hogy Gábor György I. rendű és Geréby György II. rendű felperesek olyan pályaművel nyertek pályázatot, melyet tartalmi okok miatt vissza kellett volna utasítani.

Emlékeim a filozófusbotrányról

A múlt tavasszal a Ráday utcában egy férfi jött velem szembe, akiről távolról észleltem (számos apró jelből megérzi az ember az ilyesmit), hogy fél a velem való találkozástól. Fogalmam sem volt, kicsoda, de megkülönböztetett szívélyességgel üdvözöltem – ne féljen már tőlem a szerencsétlen.

Pálinkás: Nem leszek Budai szárnysegédje

Állítja, szabályt sértett a filozófiai intézet igazgatója, és nincs semmiféle támadás filozófusok ellen. Azt javasolja, legyünk óvatosak a felsőoktatási törvénnyel. És nem tenne fel triviális kérdést az Alkotmánnyal kapcsolatban. Interjú Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével.

Budai legújabb feljelentése filozófusügyben

Ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági tevékenység végzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt újabb filozófusügyben tett feljelentést Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos

Az MTA elnöke visszautasítja a kritikákat

Pálinkás József nyílt levélben utasította vissza az MTA filozófusai ellen indított vizsgálatok miatti kifogásokat.

Vajda Mihály: Demokráciában visszatérhet-e a totalitarizmus

Új, törékeny demokráciánk kezdeti éveiben épült ki Debrecenben Filozófia Tanszékünk, majd Intézetünk. Oktatók, diákok egyaránt élvezték a lehetőséget, hogy minden ideológiai kötöttségtől mentesen tanulhatnak filozófiát, amibe magától értetődőn beletartozott régmúlt és jelen társadalmak szerkezetének, működésének értelmezése.
Találatok: [35]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>